Tropical.

Tips & Wanties  /  0  Kommentarer
Sommaren närmar sig med stormsteg och jag taggar satan efter varma stränder, grillat och massa longboardåkning. Här ovan ser ni några av mina absolut måste-ha inför sommaren under temat tropical. Cruza runt på din longboard i ett par feta kicks och vem vill inte ha en två meter hög badanka som strandkamrat liksom, eller varför inte en gigantisk badboll? Bär en het klänning som den ovan, fungerar lika bra till vardags som till heta sommarfester. Vilka är dina måste-ha under sommaren?
 
LÄNKAR: Longboard // Badanka // Badboll // Skor // Klänning
Inlägget innehåller affiliatelänkar som stödjer bloggen ekonomiskt vid inköp via länken.

Nikes Womens Race Stockholm.

Tips & Wanties  /  1  Kommentarer
Den 27:e juni är det äntligen dags för årets snabbaste lopp, Stockholmsloppet i samarbete med Nike. Samlas tillsammans med dina vänner och häng med tusentals kvinnor för att springa genom Stockholms gator, ett lopp på 10km och du får som deltagare en supersnygg tröja samt en gåva designad av toppdesignern Ann Sofie Back. Nike erbjuder även en heldag full av underhållning i Kungsträdgården som du absolut inte vill missa.
 
Det finns bara 5000 platser, så anmäl dig redan idag HÄR för att säkra din plats!
Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Blogfame och Nike.

Prom.

Bilder & Bildbehandling  /  0  Kommentarer
Så, här kommer lite bilder som min kära vän Petter Ljungdahl tog under balens gång i fredags. Det var sjukt mysigt, god mat och underbart umgänge. Taggar inför min egen bal som fan nu, var ju enbart baldejt till min vän Jan som ni ser ovan. Klicka gärna in på Petters blogg och skriv en liten kommentar om vad ni tyckte om bilderna han tog, passa på att hälsa från mig.
Tackar för en underbar tillställning på Grand Hotell i centrala Lund. Ovan ser ni några av mina absoluta favoritlärare. Från vänster; Min klassföreståndare Batte, min svenska/historielärare David samt bildlärarna Alexander och Hannah. Alla var sjukt vackra och balen var nog en av de vackraste tillställningarna jag varit på.

My promdress.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Balklänning - Nelly.com // Halsband - Savanni.com // Skor som ej syns - Skopunkten
 
Hej alla mina underbara, finfina, läsare. Idag har varit en superbra dag, har gjort klart det mesta inför att betygen sätts, gjorde ett prov i entreprenörskap idag samt umgicks med härligt folk. Har även fixat och planerat i smyg under veckans gång inför studentbalen som är nu imorgon. Jag blev bjuden av min vän Jan att vara hans baldejt, vilket jag glatt tackade ja till. Idag fixade jag det sista samt tog på mig klänningen för att fotografera hur den såg ut på mig. Slänger in några bilder här ovan, osminkad och ofixat hår, men bilder tillsammans med Jan kommer antagligen i helgen.
 
Vad tycker ni om min balklänning?

Medina.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej allihopa, at the moment sitter jag i min säng framför min laptop men ska sova direkt när jag skrivit klart detta. Har haft en fett awesome dag med alla mina underbara vänner. Började med att jag vaknade upp hemma hos min allra bästa vän Clara, sen chillade jag med Joffe, Max och David ute i solen. Slutade vid lunch så drog till bussen för att möta upp min mamma i hemkommunen.
 
Efter några timmars sömn åkte jag till grannkommunen där jag mötte upp Elina, Minna, Anna, Hanna och Emil på en pizzeria. Kvällen avslutades låååångt fram i publiken framför skönaste Medina som spelade live. Sjöng, skrattade och hoppade tills både mina och Nicoles ben nästan föll samman. Så jävla bra dom var live, många artister är mycket sämre live än inspelat, men Medina var helt klart såååå jävla mycket bättre live. Helt klart värt all väntan och att tappa rösten inför morgondagen.

Sims4 Get To Work.

Geek & Gaming  /  1  Kommentarer
Har fått ett flertal requests om att göra en review på den senaste sims-expansionen, som också är den första för Sims4, Get To Work. Vi har tidigare fått se detta koncept i simsfrancisen då vi i Sims3 kunde följa med våra simmar till bland annat brandstationen där vi fick stoppa bränder och rädda liv.
 
I denna expansion till Sims4 får vi följa med våra simmar till sjukhuset, polisstationen och olika butiker. Enda minuset jag sett är att det inte känns som man faktiskt får något ut av karriären om man inte faktiskt hänger med sin sim till jobbet, man kan inte direkt låta simmen jobba själv som man kunde i Sims3.
En enormt rolig karriär, som faktiskt är min absoluta favorit, är läkarkarriären. Man får rädda liv, ta hand om andra simmar, ta prover, operera och leverera bebisar till simsvärlden. EA har lagt mycket tid på denna karriär, speciellt med tanke på hur äkta det ser ut. Man kan rönka, man kan ta prover, ta fram provresultat och verkligen ta hand om andra simmar.
Nästa karriär som man kan välja är poliskarriären. Väljer man denna karriär till sin sim så får man följa med till polisstationen, skriva rapporter, fotografera kriminella simmar och sätta folk i finkan. Man får även följa med till brottsplatsen, samla bevis och ta DNA-tester.
Buisinesskarriären är den tredje, och sista, karriären man kan välja. Här får man chansen att driva en egen affär. Bageri, klädesbutiker, gallerier, bokaffärer etc. Man får klä provdockor, sätta dom i olika poser, sälja allt möjligt och stå bakom kassan i sin egna drömbutik.
 
Vad tycker ni om denna expansion? Vilken karriär gillar ni mest?

Förändring.

Blogg  /  5  Kommentarer
Har haft min design, som ni ser ovan, ganska länge men kände att det krävdes en förändring. Så, jag körde på en lätt förändring där jag bytte ut headern mot en mycket enklare i form av mitt bloggnamn samt bytte ut bakgrunden. För första gången på länge sätter jag fokuset på bakgrunden istället för på själva headern.
Vad tycker ni? Hiss eller diss?

E-sport: Rekkles tillbaka hos Fnatic.

Geek & Gaming  /  2  Kommentarer
Idag slogs vi med nyheten om att den förlorade sonen Rekkles återgår till laget hans karriär började hos; Fnatic. Jag har alltid varit ett stort Fnatic-fan och nyheten att Martin "Rekkles" Larsson ska spela för laget igen gjorde mig superglad då laget blivit sämre sedan han lämnade. Visst kommer jag sakna Pierre "Steeelback" Medjaldi då han gjorde ett sjukt bra jobb som ADC i Fnatic under mid-season, men min eviga kärlek för Rekkles tar över. Men man ska inte gråta över spild mjölk, Steeelback kommer stanna som inhoppare för Rekkles under turneringarna.
 
Nu taggar vi att Rekkles, som fortfarande är kvar här i Sverige med sin familj, snart kommer återförenas med teamet i Fnatic Gaminghouse Berlin så de kan börja träna inför LCS. Frågan är om Rekkles i år kommer kunna vinna ett världsmästerskap i League Of Legends, kanske Fnatic tar det nu när han är tillbaka. Vem vet, jag håller iallafall tummarna. Go Fnatic!

Top 3 Mortal Kombat X karaktärer.

Geek & Gaming  /  2  Kommentarer
Vilka är era tre favoritkaraktärer ur Mortal Kombat X?

Spelhistoria; Assassin's Creed Black Flag.

Geek & Gaming  /  0  Kommentarer
På designlektionen fick vi under terminen som gått en uppgift där vi skulle välja ett spel från "dåtiden" och jämföra detta med vår riktiga historia. Jag valde att skriva om Assassin's Creed Black Flag och fick den briljanta idén att dela med mig av min uppsats här i bloggen med tanke på att ett flertal av er säkerligen hade funnit den intressant.

Kultur
Assassin’s Creed Black Flag visar ett starkt samband till äldre brittisk kultur och redan i början av spelet får man reda på att spelet utspelar sig efter engelsk-spanska kriget som präglades av långa perioder utan krigshandlingar som blev avbrutna av stora slag mellan 1585 och 1604. Eftersom spelet handlar om pirater kan man lätt koppla tiden och dess kultur till vad som idag kallas för ”sjöröveriets glanstid” som pågick under 1600- till slutet av 1700-talet. Man märker klart att spelet utspelar sig under denna glanstid då människorna man möter i spelet alla har en viss tanke kring pirater. Piraterna anses vara tjuvar och mördare som endast bryr sig om pengar vilket gör att folk är rädda för dem och gärna inte blandas med de som ser sig som sjörövare.

 

Arkitektur/Miljö
Man tillbringar en stor del av spelandet ute på havet, men man besöker såklart även större städer och mindre öar under spelets gång. Man ser lätt det typiska engelska herraväldet. I städerna man besöker finns det större stenhus, stora hamnar och i hamnarna syns större fartyg då just havsfärdandet var otroligt stort under denna tidsperiod. Det är ett varmt klimat, med mycket grönska som känns väldigt paradisaktigt, detta i Spanien när brittiska och spanska herraväldet slutit fred mellan länderna.

Ovan finns en bild direkt tagen ur spelet och en tagen i dagens Havana i Spanien som är en av de större städerna man besöker under spelets gång. Katedralen som återskapats i spelet går under namnet Catedral De La Virgen María och byggdes på mitten av 1700-talet vilket innebär att spelet måste utspelas i slutet av detta århundrande.
 

Produkter/Objekt

Kläder: Låt oss se närmare på hur karaktärerna i spelet klär sig. De rika bär hela kostymer samt längre rockar och de rikare kvinnorna bär stora klänningar till skillnad från de som inte anses som rika. Dessa bär enklare skrudar i neutrala färger, enda likheten det finns mellan dessa och de rika är att kvinnorna ofta bär mycket färg, precis som de rika. Soldaterna i spelet bär hela uniformer och vissa av dem bär även längre rockar. Man ser lätt inspirationen från det franska modet under 1700-talet.

 

Vapen: De typiska vapnen som syns i spelet är cutlass-svärd med ett grövre handtag och ett smalare blad samt pistoler som laddades med krut samt antändes med hjälp av flinta. Dessa vapen var stora under tiden då spelet utspelar sig. Ett annat vapen som ses mycket i spelet är kanonerna på fartygen, vilket också går att finna på äldre fartyg idag från tiden då spelet utspelar sig.

Transport: Under 1700-talet användes främst häst och vagn som transport på land. Men man använde sig nu mer och mer av fartyg för att korsa havet vilket ökade möjligheterna inom försäljning vilket ledde till att sjöröveriet fick sin glanstid då det fanns mycket av värde på fartyg som korsade atlanten med varor. Detta återspeglas i spelet.

 

Plats/Setting/Världen

Spelet: Assassin’s Creed Black Flag utspelar sig, precis som tidigare spel i serien, i två världar varav en är nutida och den andra är under en tidigare historisk tid, i detta fall sjöröveriets glanstid runt 1700-talet. Man spelar som Edward Kenway, en ung man som tvingas ut på havet där han blir en sjörövare, men han tar senare identiteten som en annan ung man och tar sig an denna mans uppdrag som en del av The Assassin’s.

Spelet utspelar sig främst i tre större städer, Havana, Kingston och Nassau. Områdena styrdes med järnhand av spanska-, brittiska- samt piratväldet. Det finns även cirka 50 andra områden att besöka under spelets gång och dessa är främst sjöfort, ruiner, sockerplantage samt sjunkna fartyg.

 

Historik: Städerna man tillbringar sin tid i under spelet har alla varit större handelsstäder under 1700-talet. Havana som lokaliseras i Cuba hade en av karibens större hamnar vilket gjorde att detta blev en central plats för fartyg att stanna på under fredsavtalet mellan Spanien och England i mitten av 1700-talet. Kingston var en stad i Jamaica där de flesta handelsfartyg lastade på varor för att ta med tillbaka till England samt Nassau som lokaliseras i Bahamnas är allmänt känt som piraternas himmelrike. Runt 1000 pirater bosatte sig i denna stad under 1700-talet och det var här många sjörövare höll i diverse möten.

 

Karaktärer

Karaktärer som återskapats i spelet men som också funnits på riktigt är Edward Teach, Benjamin Hornigold, Mary Read, Stede Bonnet, Anne Bonny, Calico Jack samt Charles Vane. Den karaktär av dessa som är mest känd måste vara Edward Teach som även gick under namnet ”Blackbeard” eller ”Svartskägg” på svenska. Edward gick även under namnet ”Havsdjävulen” och var havets mest fruktade sjörövare under sin tid. Edward seglade skeppet Queen Anne’s Revenge som även detta återskapats i spelet.

Reflektion/Diskussion

Låt oss nu sammanfatta allt som skrivits ovan samt reflektera över skillnader och likheter mellan spelet Assassin’s Creed Black Flag och vår historia. Ubisoft har lyckats bra med att följa den verkliga historian bakom sjöröveriets glanstid, men det finns brister och felaktigheter.

 

Låt oss börja med att ta en närmare titt på tiden då spelet utspelar sig. Engelsk-spanska kriget pågick mellan 1585 och 1604 vilket innebär att det avslutades långt innan spelets händelser, men spelet antyder att kriget nyss avslutats vilket var över etthundra år innan spelets tid. Spelet antyder även att britterna har makten, men enligt vår historia var det Spanien som fick övertaget och spanjorerna blev en stormakt.

 

Nästa del jag vill se närmare på är arkitekturen av katedralen Catedral De La Virgen María. Ubisoft har lyckats bra med återskapandet av denna byggnad, dock har de skapat två klocktorn vilket bilden ur dagens katedral påvisar är fel. Katedralen har inte två klocktorn, utan ett klocktorn åt höger och ett utropstorn åt vänster vilket återskapelsen inte innehåller. Angående produkter och objekt i spelet som jag tog upp ovan stämmer spelet överens med den verkliga historian. Återskapelsen av både kläder och vapen är nära på exakt som det var på riktigt.

 

Låt oss ta en närmare titt på platserna spelet utspelar sig på. Bilden som finns under avsnittet i denna uppsats som handlar om världen och platserna visar tiden 1715 i Kingston, Jamaica. Men, återigen, blir jag skeptisk på spelets tid och historia då Edward ”Blackbeard” Tech dog i slutet av november 1718. Blackbeards död leder oss vidare till ännu en felaktighet, att han är vid liv under spelets händelser då han som sagt dog 1718 vilket gör att han inte borde leva under spelets tidsperiod. Men för övrigt anser jag att Ubisoft lyckats bra för att få Assassin’s Creed Black Flag att bindas till vår verkliga historia.


Hur fan ska jag hinna.

Plugget  /  4  Kommentarer
Tjo kings! Nu har bloggen fan fått lida ännu en gång, denna gång tack vare skolan. Knappt en månad kvar innan andra året på gymnasiet är över och jag stressar satan in i det sista. Ligger efter så jävla mycket p.g.a idioten jag var tillsammans med. Men nu taggar jag plugg inför naturprov, skriva uppsatser samt skapa magi i 3D-program.
 
Ni får gärna hjälpa mig om ni kan något om boken Frankenstein alternativt om ni vet något om sjörövartiden på 1600- till sent 1700-tal. Känns som jag har så jävla mycket att göra, någon som har tips på hur jag får allt gjort i tid? Pluggtips, struktureringstips med mera? All hjälp tas emot och all pepp gör hjärtat lite lättare.