Klänning.

Stil & Utseénde  /  9  Kommentarer
Varje år fixar vår skola en lärarmiddag där niorna och lärarna får ta förväl av varandra. Där ska varje klass sjunga en låt där de driver med lärarna, vår klass har precis börjat skriva vår. Men jag har ett sjukt problem, årets tema är färgglatt. Vilket suger eftersom klänningen jag tänkte ha är långt ifrån färgglad så jag får helt enkelt tänka om och köpa en ny. Men jag har så svårt för att hitta snygga, färgglada klänningar men jag har hittat de två ovan som jag funderar starkt på.
Vilken tycker ni är snyggast?

I Am Legend.

 /  3  Kommentarer
Kollade precis på I am Legend med Will Smith i huvudrollen. Älskar verkligen den filmen eftersom den både är sjukt spännande och sorglig. Man akn inte hålla sig från att låta nåfgra tårar falla när man ser denna film. Detta är helt klart min favorit film med Will eftersom han gör rollen som Robert sjukt bra. Berätta gärna vad ni tycker om denna film.
 
OM FILMEN.
Vetenskapsmannen Robert Neville (Smith) är av någon anledning immun mot ett ohejdbart och obotligt virus. Han är den ende överlevande människan i hela New York och kanske den ende i hela världen. Men det visar sig att han inte är ensam. Offren som viruset skördat lurar i det fördolda och bevakar Nevilles framfart in i minsta detalj - i väntan på att han ska begå ett enda ödesdigert misstag. Neville är mänsklighetens kanske sista hopp och han har en enda sak i sinnet - att hitta ett motgift med hjälp av sitt eget immuna blod. Men han står ensam mot många fiender... Och tiden håller på att rinna ut.

Visste ni att...

Tankar  /  11  Kommentarer
... jag är beroende av kolsyra? Det kan vara kolsyrat vatten, läsk, energidryck - allt med kolsyra, men jag måste ha det. Får jag inte kolsyra i mig på en hel dag så börjar jag lätt gråta och skrika rakt ut, bara tack vare bristen på kolsyra. Det känns som att jag "svävar" fram, kan inte ha fötterna på marken, mår dåligt och känner mig bara tom när jag inte får bubblor. Hahaha känner mig lite som den där gula fisken från Hitta Nemo som blir galen när den ser bubblor och skriker rakt ut när någon rör vid hans älskade bubblor. Är ni beroende av något?

Fyndiq.

Tips & Wanties  /  5  Kommentarer
Fick massa frågor angående var jag beställt skelett strumpbyxorna samt löshåret från, nej, det är inte ebay eftersom jag ogillar att handla från utlänska sidor. Sidan jag beställde från heter Fyndiq.se och jag fick ett blogguppdrag av dom för ca. ett år sedan innan de var så stora, att skriva om dom vilket jag gjorde på min förra blogg. Dock så glömde jag bort sidan tills jag såg den i en reklamruta vid ett youtube klipp och insåg att de fått in MYCKET mer saker som är sjukt snygga och till sjukt bra priser.
Ni ser några av mina favoriter ovan.

Saker att tänka på som bloggare.

Designtips  /  3  Kommentarer
Detta är nog ett av de viktigaste inläggen jag kommer göra i min bloggskola, inlägget där jag berättar och uppmanar folk att inte vara en copy. Något av det tråkigaste med att vara bloggare är faktiskt inte att få hatkommentarer, nej, det är att se andra kopiera ens material. Så därför tänkte jag ge er en liten lista på saker som man absolut inte ska göra som bloggare samt saker man ska göra.
 
KOPIERA INTE ANDRAS BILDER.
Förutom om ni frågat och personen sagt ja till det. Men ni kan alltid använda er av andras bilder i bloggen, men kom ihåg att länka källan till bilden. Om man inte länkar källan till bilden så kan man tyvärr bli anmäld vilket kan leda till att ens blogg stängs ner utan att man kan göra något åt det. Hittar ni någon bild på tumblr som ni vill använda? Skriv antingen tumblr-bloggen eller skriv att ni hittat bilden/-erna på tumblr.
 
KOPIERA INTE ANDRAS INLÄGGSMATERIAL.
Tänk er en bloggare som t.ex. mig som sitter i timmar för att fixa det perfekta inlägget. Sedan ser exakt samma inlägg på en annan blogg. Kul? Nej. Varför ta någon annans inlägg? Om man känner sig tvungen att sno andras inlägg så borde man tänka över varför man bloggar eftersom man antagligen inte äger någon egen fantasi. Lånar ni något ur någon annans inlägg eller vill göra ett liknande så länka bloggen ni hittade det på eller fråga åtminstone bloggaren om ni får göra ett liknande inlägg. Men tänk på att alltid göra inläggen på ert eget vis, kopiera inte rakt av, ta bara inspiration från det.
 
KOPIERA INTE ANDRAS DESIGNER/HEADER.
Det finns dom här personerna som inte vet hur man kommer med något eget. Visst, man kan ladda ner en gratisdesign och andra kan ha en likadan. Men om någon har en personlig design och man ser den på någon annans blogg så är det inte okej. Samma med folk som använder sig av andras headers. Vet inte hur många bloggar jag klickat in på som använt sig av samma "bakom"-teknik som t.ex. Keela och Caty använde sig av förut, tekniken där man lägger några mindre bilder bakom en större bild som ska vara fokuset för headern. And you? Kopiera inte storbloggarnas bakgrunder och använd dom i er blogg, det må se snyggt ut men det är inte snyggt gjort.
 
KOPIERA INTE ANDRAS IKONER.
Har någon en personlig ikon i sin blogg, som t.ex. mina blodiga ikoner i den vänstra menyn, så ta inte dom. Vet ni inte hur man gör egna ikoner så be någon som kan att göra dom till dig, eller sök på google efter gratisikoner. Det är samma som med design, header och bakgrund - det må se snyggt ut men det är inte snyggt gjort.
 
Slutligen vill jag bara säga att det är aldrig roligt att läsa en kopia av någon annans blogg, så kom med något eget så kommer era läsare att stanna kvar. Är det något unikt som finns i bloggen så kommer de stanna för att läsa, är det samma inlägg som en annan bloggare skrivit så kan personen lika bra skita i er blogg och läsa den andra istället.
Så, vill ni behålla era läsare så tänk på att vara originalet.

Dreamcatcher.

Plugget  /  6  Kommentarer
Tror att bilden till mitt bildprojekt är ganka klar nu, ska bara lägga lite fler skuggor, fixa nyanser i fjädrar och hår samt sätta dit min signatur. Eftersom jag ville göra den mer Carro så gjorde jag den till en drömfångare då jag är en riktig drömmare. Undrar vad jag får för betyg på den, hoppas ju på att få behålla mitt A i bild.

Kom hit!

Stil & Utseénde  /  7  Kommentarer
Beställde strumpbyxorna samt löshåret ovan igår. Strumpbyxorna gick på 49:- och löshåret på 129:-, får se hur bra det är men för de priserna känner jag att det är värt att testa. Men tror, hoppas, att det är bra och fint. Vill att det kommer hem till mig NU! Vill inte vänta, vill ha det nu så snälla älskade posten - skicka snabbare.

Time to play some Bioshock Infinite.

Geek & Gaming  /  2  Kommentarer
Installerade precis Bioshock Infinite som jag velat testa ända sedan jag såg CinnamontoastKen spela det på YouTube. Hoppas det är lika roligt som det såg ut att vara, har nog mest bara hört bra saker om det, vad jag kommer ihåg så det ska bli spännande. Tänker såklart ge er en "The Good and The Bad" när jag klarat spelet. Någon som spelat detta?

Nytt i profilen.

Blogg  /  4  Kommentarer
Tyckte att den vanliga profilbilden blev ganska tråkig, så gjorde om den till ett bildspel med fyra olika bilder i. Dock kommer jag säkerligen byta åtminstone en av bilderna när jag tagit nya. Detta kan tyvärr göra att min blogg laddar liiite söligare, men det är bara för att jag satte in ett nytt script i kodmallarna. Har även fixat en pil som kommer upp på höger sida om bloggen när man bläddrar ner i bloggen, klickar ni på den så scrollar den automatiskt upp till toppen av min blogg. Vad tycks?

Student- och avslutningsklänningar.

Tips & Wanties  /  7  Kommentarer
Alla klänningar kommer härifrån.

Tävling.

Tävlingar  /  9  Kommentarer
Som ni vet så skapar jag mina egna handgjorda smycken och har därför valt att låta mina läsare vinna Skully paret. Ni ser både Mr. Skully och Mrs. Skully ovan på bilden och det är alltså en av dessa ni kommer få vinna, jag kommer alltså utse två vinnare eftersom en kommer vinna Mr. och en kommer vinna Mrs. Ni kommer själva få välja om ni vill ha berlocken i en silverkedja eller en läderrem.
REGLER.
Skriv en kommentar där ni berättar om ni vill vinna Mr. Skully eller Mrs. Skully samt vilken sorts kedja ni vill ha.
Glöm inte att bifoga mejladress så jag kan få tag på vinnaren.
Gilla inlägget på bloglovin HÄR och berätta vilket nummer ni blev som gillade.

FÖR PLUSPOÄNG.
Följ min blogg via bloglovin HÄR och berätta i kommentaren vilket nummer ni blev.
Skriv ett inlägg på eran blogg där ni länkar till tävlingen, ni får låna bilden. Länka inlägget i kommentaren.
 
Vinnaren tas fram genom random.org vilket betyder att ju fler pluspoäng man har ju större chans har man att vinna. Kommentarer som inte har med tävlingen att göra skrivs i inlägget under. Tack.

Hur man gör pastellfärg.

Stil & Utseénde  /  9  Kommentarer
Har fått frågor angående hur jag fick mitt hår pastellrosa så tänkte visa er hur man gör en pastellfärg. Tänk på att göra ert eget hår så ljust som möjligt innan ni lägger i en pastellfärg.
1. Man behöver balsam, kvittar vilket, en pensel att blanda med, något att blanda färgen i t.ex. en skål som jag har och slutligen en toning. Jag använder mig alltid av Directioners toningar eftersom jag tycker att dessa är bäst. Just denna heter Directioners Dir Cerise och det är från denna jag får den rosa färgen.
 
2. Ta upp balsam i skålen, eller vad det nu är ni tänker blanda färgen i.
 
3. Ta lite färg på penselns kant, blir det för mycket så kan blir det inte någon bra pastellfärg.
 
4. Blanda ner färgen i balsamet tills det får en fin, jämn färg. Lägg till mer av toningen om ni vill ha det mörkare. Tänk på att färgen ni blandar blir ljusare i håret, så gör färgen lite mörkare än ni vill ha håret. Lägg färgen i håret med hjälp av plasthandskar eller enbart händerna och låt sitta i några timmar, ju längre desto bättre.
 
Får ni mycket över efter att ni färgat håret med det så lägg den färgen som är kvar i burkar, jag brukar använda mig av rengjorda gamla toningsburkar som den ovan. Så nästa gång ni ska färga håret är det bara att använda det i burken/-arna innan ni blandar ny färg. Tänk på att pastellfärg går ur håret mycket snabbare än vanlig toning vilket betyder att man måste färga om sitt hår nästan varje gång man tvättar det. Låt därför gärna håret bli lite "skitigt" innan ni tvättar det första gången efter färgningen eftersom det håller längre då.

Hur man skapar en "Startsida"-ikon.

Designtips  /  7  Kommentarer
Som ni säkert har sett använder jag mig inte bara av en vanlig Tillbaka till startsidan-text för att komma till min startsida när man har klickat runder i bloggen. Jag använder mig istället av en ikon/bild som man kan klicka på för att komma dit. Här tänkte jag visa hur man får en sådan ikon i bloggen, tutorial för blogg.se.
 
1. Börja med att skapa en ikon i t.ex. gimp genom att använda er av pensel- och textverktyget. Se till att bilden passar i eran bloggmeny. Spara ikonen i .png-format. Vet ni inte hur man laddar ner annorlunda penslar och typsnitt så checka min gimpskola HÄR.
 
2. Ladda upp bilden i bloggen, kopiera koden som finns intill den.
 
3. Gå in i kodmallarna och sedan in på inläggs-kodmallen. Gå ner till <div id="side"> och lägg in följande kod:

4. Byt ut LÄNK mot eran blogglänk och byt ut BILD ETT och BILD TVÅ mot antingen av och samma bild eller två olika. Väljer ni att sätta två olika bilder blir det bild nr. 2 vid mouseover. Vill ni bara ha en bild hela tiden så lägg in samma bildlänk på båda platserna. Det ska i se ut som det gör i min kodmall nedan.
5. Gör nu samma sak i de andra kodmallarna, dock inte Startsida-kodmallen då det inte är där vi vill ha den eftersom på den sidan är man ju redan på sidan vi vill länka till.

Sidan jag köpt min efterfrågade tisha från.

Tips & Wanties  /  5  Kommentarer

Ensam.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Lägger mig ner i sängen med senaste nummert av SOLO samtidigt som jag saknar min älskade Daniel. Känner mig så ensam, speciellt nu när det slog mig att jag kommer vara helt jävla ensam både i helgen och på valborg, har absolut inget att göra och ingen att vara med. Vet att det är bra att sakna en person ibland, men jag hatar att sakna Danne. Vill vara vid hans sida varje minut och varje sekund, vill inte känns mig så här ensam som jag känner mig just nu. Men får hoppas att alla lediga skitdagarna går fort som fan. Ensamhet suger.

Bloggtips.

Blogg  /  2  Kommentarer

Sport.

Tips & Wanties  /  5  Kommentarer

Tolkning.

Plugget  /  9  Kommentarer
Hade IUP-dag idag vilket vi har en gång i månaden, det är helt enkelt en dag då vi ska jobba med det vi behöver. Jag började dagen med att skriva prov i idrottsteori, tror det gick helt okej eftersom jag för en gångs skull pluggat. Satt sedan i ca 5h och gjorde bilden ni ser ovan. Vi har som uppgift att göra en tolkning av valfri konstnär. Jag valde att tolka Louise Nosebleed och detta är då bilden jag tolkar. Tog hem den för att göra en bakgrund på den, men gissa vad som hände? Jag tappade oboy över den... Men den klarade sig, nog.

Slösa pengar.

Stil & Utseénde  /  7  Kommentarer
Bilden länkar. Vill ha dessa två tröjor samt shortsen ett så enormt mycket, sjukt snygga plagg. Dessutom skulle de vara snygga att matcha till mina andra kläder som för tillfället känns sjukt tråkiga. Måste verkligen slösa lite pengar, har inte shoppat på evigheter. En brud på min skola berättade att hon shoppar en gång i månaden och ibland händer det att det blir oftare. Själv shoppar jag typ aldrig, känner inte att jag behöver det. Bortsett från nu. Hur ofta shoppar ni?

Prince Poppycock.

 /  0  Kommentarer
Vi har alla den här kärleken till någon speciell kändis eller något speciellt band. Min kärlek har gått till Black Veil Brides och Icon For Hire, men så checkade jag den här killen och han är något speciellt. Hans namn är John Andrew Quale och han kommer från Verginia. Men när han går upp på scenen försvinner denna John och blir istället Prince Poppycock! Han är sjukt rolig, duktig och underbar. Han delar nu mitt hjärta med BVB, Icon For Hire, Daniel och Vindruvor.

I'm done.

 /  4  Kommentarer

Hur man får skugga bakom bloggen.

Designtips  /  2  Kommentarer
Hade tänkt berätta hur man får en snygg skugga bakom meny, content och där man vill ha det. Detta är ett snyggt trick för att få bloggen att "poppa" lite mer vilket gör den levande för ögat. Denna tutorial är för blogg.se.
1. Börja med att gå in i stilmallen.
 
2. Kopiera följande kod.
3. Bläddra ner till #content { och klistra in koden precis innan avsnittet avslutas, innan }. Se bild nedan.
4. Förhandsgranska. Om ni vill ha en bredare skugga är det bara att skriva ett högre nummer där antalet pixlar står. Det är bara den sista som behöver vara ifylld, de andra behöver ni inte bry er om. Vill ni ha annan färg på skuggen är det bara att ändra färgkoden efter # som just nu är färgkoden för svart, till en annan färg (färgkod!).
 
5. Gör samma sak på menyn samt andra ställen ni vill ha skugga bakom. Spara.

Sju år.

Tankar  /  10  Kommentarer
Haha hittade ett gammalt skolfoto på mig från när jag var ynka sju år. Blond, korthårig tjej med raklugg och världens största glugg samt som kunde göra världens konstigaste blick mot kameran - ser fett trött ut. Dock världens coolaste tröja som jag fortfarande har kvar någonstans, på baksidan av den står de gamla gladiatorernas autografer, måste varit en stolt unge.

Ändringar.

Blogg  /  4  Kommentarer
Ni kanske redan har lagt märke till det men tänkte ändå berätta för er att jag bytt bild i min header samt ändrat placeringen från vänster till höger på mina rubriker och allt som står under den, gjorde även så alla rubriker automatiskt blir i stora bokstäver. Har även ändrat formen på rutan där antalet kommentarer står längst ner i inlägget, la även på lite snygg skugga bakom den. För er som missat det så har jag för ett tag sedan gjort runda hörn på allt i bloggen samt lagt till en skugga bakom alla "fält". Vad tycker ni?

Nytt iPhoneskal.

New In  /  7  Kommentarer
Fick detta underbara skal med en sliten piratdödskalle på till min iPhone av min älskade pojkvän i torsdags. Älskar det, sjukt snyggt och underbart! Man måste bara älska när ens pojkvän vet vad man gillar hihi.

Hur man får runda kanter i bloggen.

Designtips  /  3  Kommentarer
Tänkte berätta hur jag fick mina kanter på inläggrutan (content) och mina menyer rundade, det är sjukt lätt att göra. Imorgon kommer tutorial på hur ni skapar en skugga runt content samt meny/-er precis som jag har.
 
1. Gå in i bloggens stilmall.
 
2. Scrolla ner till avsnittet som heter #content {. Klistra in följande kod längst ner i detta avsnitt precis innan }.
 
3. Förhandsgrandska. Vill ni ha mer rundade kanter så ändra bara antal pixlar (px) i koden.
 
4. Gör nu samma på menyn, alternativt menyerna, för att även dessa ska få rundade kanter. Förhandsgranska så det ser bra ut. Spara. Super enkelt!

Black Veil Brides.

 /  9  Kommentarer
Vilka är era favorit låtar?

Time for some Sims 3.

Geek & Gaming  /  8  Kommentarer
Har orienterat i skogen idag, var en fett jobbig bana, så är jag sjukt trött. Därför känner jag mig förtjänt av lite sims 3 spelande. Har inte spelat det på sjukt länge men laddade ner lite nya saker till simmarna så får se om det är lika roligt fortfarande. Bara jag som tycker att det roligaste är att skapa simmarna?

Hur man får en annan muspekare i bloggen.

Designtips  /  6  Kommentarer
Fick en fråga angående hur jag fått en annan muspekare i min blogg. Min muspekare kommer ursprungligen från spelet Skyrim och det är sjukt lätt att ändra sin muspekare till något nytt och snyggt. Kanske vill man ha en muspekare från något awesome spel som jag har, eller kanske något sött? Eller varför inte bara ett annat utseénde på den vanliga pilen? Checka vidare för att se hur man gör, denna tutorial är till för blogg.se-användare.
 
1. Börja med att gå in på denna sida.
 
2. Välj ut en muspekare, ni finner olika kategorier i en spalt åt vänster. När ni funnit en muspekare ni vill använda, klicka in på den.
 
3. Kopiera koden som finns i rutan under Option #1 - Universal CSS/HTML Code.

4. Klicka på design, kodmallar. Nu ska ni lägga in koden precis innan scripten börjar i kodmallen. Jag använder mig av en random muspekare för att visa er var ni ska lägga in koden.

5. När man nu går in i bloggen kommer det ligga en banner uppe i högra hörnet som inte alls är snygg att ha placerad där. Därför tar ni bort allt efter </style> i koden. Alltså följande tar ni bort.
6. Gör samma sak i alla kodmallar på samma plats för att muspekaren ska vara likadan på alla sidor i bloggen.

Min kamera.

Bilder & Bildbehandling  /  4  Kommentarer

Dont Be Such A Mermaid.

Tips & Wanties  /  4  Kommentarer

Hur man skapar skugga.

Designtips  /  5  Kommentarer
I detta exempel kommer jag använda mig av en text, men det är på detta sätt jag gör med alla saker jag vill skapa en snygg skuggeffekt bakom. Jag har bland annat använt mig av denna effekt i min header.
 
1. Öppna ett nytt lager.
 
2. Skriv en text genom att använda textverktyget. Ändra storlek, färg och typsnitt. Det är endast färgen på texten ni kommer kunna ändra i efterhand, allt annat måste vara som ni vill ha det redan från början.
 
3. Högerklicka på textlagret i lagerlistan som finns i den ena spalten, välj "alfa till markering" som finns ganska långt ner i listan.
 
4. Uppe i listen längst upp där ni skapade ert nya lager hittar ni en meny som heter "Markera" och i dropdownmenyn som kommer fram klickar ni på "Förstora...".Väl storlek ett genom att skriva en etta i rutan, men detta finns oftast redan. Klicka på OK.
 
5. Skapa ett nytt lager genom att klicka på det lilla pappert under lagerlistan. Se till att du klickar i att det ska vara transparant.Dra det nya lagret under textlagret genom att hålla in det och dra.
 
6. Fyll det transparenta lagret med svart färg (eller vad det nu är för färg ni vill att er skugga ska vara) genom att dra den svarta färgen i förgrunds- och bakgrundfärg till lagret. Då kommer bara det som är markerat runt texten att bli färgat.
 
7. Klicka än en gång på menyn "Markera" i listen längst upp och välj denna gång "Inget". Nu kommer markeringen att försvinna.
 
8. Klicka sedan på lagret ni fyllde med färg, klicka på vattendroppen bland verktygen och välj en bra pensel samt storlek.Dra penseln över färgen så att det blir oskarpt. Det kommer nu se ut som det finns en skugga bakom texten. Det ska alltså se ut som på bilden här nedan där jag gjort en skugga bakom en text.
9. Nu är det bara att sammanfoga textlagert med det andra lagret genom att högerklicka på lagerna och klicka på "Sammanfoga nedåt". Klart.

Tips på var man kan sprida sin blogg.

Designtips  /  9  Kommentarer

Hur man får bilderna ända ut i kanterna.

Designtips  /  15  Kommentarer
Har gjort ändringar i bloggen, bland annat har jag gjort så mina bilder går ända ut i kanterna på inläggen men att texten stannar längre in. Detta är orsaken till att mina bilder är för små för bloggen, jag har ändrat några bilder så de går ut i kanterna men ni får leva med att mina lite äldre inlägg har för små bilder.
 
Hade iallafall tänkt visa er hur ni också kan få era bilder ut i kanterna men att texten stannar där den är. Detta är ett enkelt och snyggt sätt att få ett intryck av att bloggen är bredare. Denna tutorial är för blogg.se.

1. Börja med att gå in i er stilmall.
 
2. Leta upp avsnittet vid namn .entrybody {.
 
3. Kopiera koden här nedan, klistra in den under att .entrybody { avsnittet avslutats, alltså under  }.
 
4. Förhandsgranska. Är bilderna i bloggen inte ända ut i kanterna eller är för långt ut? Ändra då -23px; till andra tal tills det passar er blogg.
 
5. När det passar bloggen är det bara att spara. Tänk på att era bilder måste nu vara lika breda som själva inläggsrutan. Mina bilder var förr 700px breda, nu när jag har dom ända ut i kanterna måste bilderna vara 750px breda eftersom det är så bred min inläggsruta är. Det går inte heller att sätta bilder bredvid varandra när man gjort dessa ändringar i stilmallen utan man måste ändra bilderna i t.ex. gimp eller photoshop så de är bredvid varandra, om det är det man vill ha, innan man lägger in bilderna i bloggen.

Tell me!

Blogg  /  10  Kommentarer
Tänkte dra ut på mitt gimp- och bloggskola marathon och köra någon dag till, vill ju hjälpa er med mer!
OBS: Vissa inlägg kan se konstiga ut nu i bloggen eftersom jag ändrat så mina bilder går ut i sidorna.

Ändringar i designen.

Blogg  /  9  Kommentarer
Har gjort lite ändringar i designen. För ett tag sedan tog jag bort min "This is me"-ruta i vänstra menyn då den inte fyllde någon funktion enligt mig, den bara fanns där och texten "Carro - en emo/scene bloggerska" gick runt och runt och runt hela tiden i den. Så jag tog som sagt bort den.
 
Sen idag såg jag på en tjejs blogg att hon hade en liknande design som jag men att hon hade rundade hörn på menyerna samt inläggsfältet. Därför frågade jag henne hur man gjorde det men tyvärr visste hon inte hur eftersom hon inte gjort sin design själv men flitig som jag är så satt jag i någon timme och sökte efter det på google. Hittade en massa som inte ville fungera, men så till slut hittade jag ett inlägg en bloggerska gjort (som jag tyvärr inte kommer ihåg bloggnamnet till) och det fungerade. Så nu ser min design awesome ut! Woopwoop! Vad tycker ni om ändringarna?

Hur gimp fungerar (viktigaste funktionerna).

Designtips  /  5  Kommentarer
Fick en fråga av en läsare som undrar hur gimp fungerar, vilket kan vara ganska flurigt att veta när man precis börjat använda programmet. Därför ska jag i detta inlägg försöka berätta för er hur gimp fungerar och de olika "momenten" i gimp.
1. I fönster nummer ett som är markerat på bilden finns lagrena som används. Varje gång man öppnar ett nytt lager så hamnar det i en lista i detta fönster. Här kan man även bestämma vilket lager som ska ligga över ett annat, man kan skapa nya eller ta bort lager samt man kan göra ett lager transparant.
 
2. I fönster nummer två som är utmarkerat på bilden kommer bilden/lagret som används synas. I listen ovanför där bilden/lagret ligger finns olika dropdown menyer med olika funktioner.
 
3. I fönster nummer tre som ni också ser på bilden finns verktygen man använder sig av samt alternativen till ett valt verktyg. Läs mer om de viktigaste funktionerna i detta fönster nedan. Färgen bakom texten tillhör verktygsikonen med samma färg. Ex. Färgen bakom texten "Flyttningsverktyg" är pastellrosa, bubblan över kors-ikonen är pastellrosa - alltså är är denna ikon flyttningsverktyget.
En läsare påminde mig även om att jag borde påpeka att ni inte kan spara filen genom att klicka på "spara" eller "spara som..." utan den måste exporteras. Klicka på "exportera" alternativt "exportera som..." och spara som .png för bästa kvalité.

Hot Swimwear.

Tips & Wanties  /  7  Kommentarer

Hur man tar bort text i headern.

Designtips  /  6  Kommentarer
Många blogg.se-användare har problem med att få bort texten som automatiskt uppstår längst upp i bloggen när man ändrar sin design. Fick en fråga från en läsare som undrar hur man får bort denna text då den mest bara stör och ser ful ut, så hade tänkt berätta hur man får bort den.
 
1. Börja med att gå in på design och era kodmallar.
 
2. Leta reda på följande stycke;
<div id=”header”>
<h1><a href=”${BlogUrl}”>${BlogTitle}</a></h1>
<h2>${BlogDescription}</h2>
</div>

3. Radera all text mellan <div id="header"> och </div> så det ska alltså se ut som följande;
<div id=”header”>
</div>

4. Som alltid så förhandsgranska så texten tagits bort samt att ändringen inte förstört något i designen, ni kan av misstag ha tagit bort fel saker eller gjort ändringarna i fel stycke vilket kan förstöra designen. Spara därefter och gör samma ändring i alla kodmallar.

Snart helg.

Allmänt  /  6  Kommentarer
Tisdag och onsdag hade jag nationella i geografi. Idag hade jag idrottsprov, fast åkte hem eftersom jag hade huvudvärk så in i helvete, så jag missade provet. Tills imorgon ska jag läsa i religionboken om protestantism (I think?!) men nej. Imorgon är jag ledig. Ikväll ska jag till Daniel och tillbringa helgen med honom och förhoppningsvis spela lite Alice Madness Returns som jag ska ha med så vi kan spela det på hans 360.
Vad gör ni i helgen?Dagens gimp- och bloggskola kommer upp lite senare idag på grund av huvudvärken.

Weheartit.

Bilder & Bildbehandling  /  3  Kommentarer

Nitade shorts och svart som natten.

Dagens Look  /  11  Kommentarer
Topp - Ginatricot | Shorts - Ginatricot | Tights - H&M | Knästrumpor - Ginatricot

Usch, denna dag har verkligen varit riktigt dålig. Först kändes det som det gick sjukt dåligt på nationella i geografi delprov B. Sen åkte jag från skolan tidigt och ångrade det ett så enormt efteråt eftersom Danne tänkte överraska mig genom att hälsa på mig på min skola (kul att inte vara där då...) och nu ville jag bara börja gråta för bilderna på min outfit ville inte bli bra och nu hittar jag inte linsskyddet till kameran. Hur handskas man med dåliga dagar?

Hur man får en transparent bakgrund.

Designtips  /  10  Kommentarer
Det är många som frågat hur jag fått en genomskillnig, eller trasparent bakgrund i min header här på bloggen. Jag hade därför tänkt visa er hur man gör detta i det enkla redigeringsprogramet gimp. Vill ni lära er mer om programmet samt lära er hur man laddar ner det så är det bara att klicka HÄR.

1. När man öppnar upp gimp finns det en panel längst upp, längst ut på denna panel åt vänster står det Arkiv. Klicka här, då kommer det upp en dropdown meny med olika saker i. Klicka på Ny.
 
2. Ställ in hur bred och hög ni vill ha bilden ni ska göra. Min header är 1000px bred och 322px bred så ska jag göra en header så är det alltså dessa mått jag skriver in. Nedanför stället där man skriver in måtten står det Avancerade alternativ. Klicka där.
 
3. Gå ner till stället där det står Fyll med: och välj Transparens i dropdown menyn. Klicka sedan på OK.
 
4. Nu kommer er bild upp, en grårutig bild som ni kan bygga upp t.ex. er header på.
OBS: Lägg inget färgat lager över denna grårutiga bakgrund, bakgrunden måste vara grårutig för att den ska vara transparent, eller genomskillnig när den laddas upp i bloggen. När ni sedan laddar upp t.ex. headern, om det nu är en header ni gjort, i bloggen så kommer eran bakgrund synas bakom och det kommer inte se konstigt och creepy ut.

Tips på fyra alternativa bloggar jag läser.

Blogg  /  4  Kommentarer

Ladda ner typsnitt.

Designtips  /  11  Kommentarer
1. Börja med att klicka in på denna sida.
 
2. Leta upp ett typsnitt ni gillar, det finns olika kategorier att leta i om ni vill ha någon speciell stil på det, rutan med kategorier ser ut som den här nedan.
3. Längst ut åt höger finns en "knapp" med texten Download. Klicka på den.
 
4. Det kommer nu upp en ruta som frågar vad man vill göra med filen. Öppna med utforskaren, spara inte den.
 
5. Mappen som nu öppnas kan ibland endast innehålla filen man ska använda sig av, men oftast finns det även någon bild eller ett text dokument med i mappen. Bry er inte om dessa. Dubbel klicka på TrueType-teckensnittsfil-en.
 
6. Längst upp på fönstret som nu öppnas finns en "knapp" med texten Installera (om ni använder er av Windows 7 som jag gör). Klicka där.
 
7. Vänta några sekunder, ni märker när installationen är färdig. När typsnittet har installerats kan man bara klicka bort fönstret samt mappen, starta gimp (alternativt starta om) och checka typsnitten. Där ska ert nya typsnitt finnas redo för användning.

Silver Linings Playbook.

 /  8  Kommentarer
Hade tänkt börja göra lite recentioner mm. på olika filmer samt serier jag kollat på samt spel jag spelat. Tänkte börja detta nya i bloggen med att berätta vad jag tyckte om en ganska ny film jag såg igår.
 
Efter att ha vårdats i en psykiatrisk klinik i åtta månader har den manodepressiva Pat Solitano Jr. blivit släppt och han flyttar in till sina föräldrar. Han får veta att hans fru, Nikki, har flyttat ifrån honom och att hans far, Pat Sr. är arbetslös och som försöker att tjäna pengar genom hasardspel för att öppna en restaurang. Pat Jr. är fast beslutet att vinna tillbaka Nikkis hjärta, men har dessvärre besöksförbud efter att han misshandlade hennes älskare, varför Pat hamnade på kliniken. När han en kväll äter middag hos sin vän träffar han vännens svägerska, Tiffany Maxwell, en nybliven änka som just har blivit av med sitt jobb och lider av en depression. Pat finner sin chans att få kontakt med Nikki med Tiffanys hjälp. Men Tiffany tänker inte bara hjälpa Pat för ingenting utan vill ha något tillbaka i gengäld. Hon vill att Pat skall bli hennes danspartner i en kommande danstävling.
 
Jag tyckte själv att filmen var sjukt bra och underhållande. Ibland var den lite förvirrande och saker gick vädigt snabbt framåt vilket gjorde att man inte riktigt hängde med alltid men den var bra. Eftersom både  Jennifer Lawrence och Bradley Cooper har varit sjukt duktiga i andra filmer dom varit med i så hade jag höra förväntingar på filmen då två bra skådisar spelar mot varandra. Filmen var bra, rolig, awesome och man fick en inblick i hur folk med psykiska sjukdomar har det. Både Cooper och Lawrence gör ett sjukt bra jobb och blir ett oväntat bra par.
Någon annan som sett denna film? Vad tyckte ni? Vad tycker ni om att jag gör sådana här inlägg?

5 tips till en bättre blogg.

Designtips  /  6  Kommentarer
 
1. Design.
Något av det viktigaste just för att få läsarna att återkomma är att använda sig av en snygg design. Jag klickar oftast gärna bort från både devote-, myshowroom-, nattstadsbloggar mfl. eftersom alla ser likadana ut i stort sätt. Jag har själv märkt att mina läsare återkommer oftare och jag har fått en stor ökning på statistiken sedan jag bytte från myshowroom till blogg.se. Jag tror att detta beror mycket på att jag kan ha en egen, snygg och "egen" design på denna bloggportal vilket jag inte kunde på myshowroom. Designtips finns HÄR och det fylls på hela tiden.
 
2. Inlägg.
Visst, designen är sjukt viktig då den fungerar som ett "omslag" samt avgör om läsaren vill stanna eller inte, men självklart spelar inläggen en sjukt stor roll i det hela. Det finns bloggar som har en sjukt snygg, välgjord och flashig design men som har tråkiga inlägg med suddiga bilder i - not fun. Inläggen ska vara välgjorda och genomtänka för hur roligt är det att läsa ett inlägg som handlar om att en person har träningsvärk och ska funderar på att lägga sig? Make good inlägg ffs!! Jag anser själv att mina inlägg är genomtänkta och de flesta är mycket välgjorda då jag ofta kan sitta i flera timmar framför datorn endast för att fixa den där småiga lilla detaljen på en bild eller i en text (detta kan för övrigt min pojkvän intyga då han oftast inte behöver fråga mig vad jag gör eftersom jag alltid fixar saker till bloggen). Våga lägga tid på inläggen ni gör, era läsare kommer uppskatta tiden ni lagt på det ni gjort och det blir mycket roligare att läsa en blogg som består av välgjorda inlägg.
 
3. Uppdatering.
Uppdatera ofta. Den har ni aldrig hört förr va? (Carro har dålig humor...). En sak som man verkligen hatar som läsare är när bloggen man följer inte uppdaterar eller bara gör ett enda inlägg per dag eller liknande. Hur kul är det på en skala mellan ett och tre? Jag försöker själv uppdatera minst tre gånger per dag eftersom jag inte vill att bloggen ska stå tom och att ni läsare inte ska få några inlägg att klicka in på. Detta betyder absolut inte att ni måste känna er tvingade att uppdatera era bloggar, gör tidsinställda inlägg. Alla mina inlägg som kommer upp mellan sju på morgonen och fyra på eftermiddagen är tidsinställda eftersom jag går i skolan under timmarna där emellan (förutom på helgerna dådå). And hey you? Uppdatera inte femhundrasextiotvå gånger om dagen heller - det är för mycket. Jag tycker att minst tre, max fem inlägg per dag fungerar awesome.
 
4. Variation.
En sjukt viktig sak enligt mig är variation. Jag gillar själv inte bloggar som endast handlar om mat eller mode eller ännu värre; en tjejs tråkiga vardag. Variera er för helvete! Jag försöker variera mig sjukt mycket i min blogg, vilket jag hoppas att ni märker. Jag skriver om min vardag, stil, nöjen, hundar och mycket mer. Varför? Jo, för att mina läsare ska få variation, för att jag inte vill att min blogg ska vara ännu en vardagstjoffsblogg eller liknande samt för att ni läsare ska få välja vilka inlägg ni vill läsa. Gillar ni mina inlägg som handlar om stil, men kanske inte gillar att läsa om mina hundar? Det är okej, ni behöver inte läsa mina inlägg om mina vovvar - ni får endast klicka in på min blogg för att checka mina stilinlägg.
 
5. Kommentera.
Kanske inte alltid den roligaste delen av bloggandet men den är sjukt viktig. Vill ni ha besökare? Kommentera andras bloggar. Vill ni ha kommentarer? Kommentera andras bloggar. Vill ni att läsarna återkommer? Svara på kommentarerna i deras bloggar. Jag lägger själv sjukt mycket tid på att bara kommentera andra bloggar samt att svara på mina läsares kommentarer. Jag har själv bestämt mig för att försöka svara på alla kommentarer jag får i läsarens blogg, om hen har någon. Men en sak som är sjukt viktig är följande; Kommentera inte saker som "Hej, fin blogg, vad gör du?" eller liknande. Läs inlägget du kommenterar. Jag läser alltid inläggen jag kommenterar, visst kan jag berömma någon för att hen har en fin blogg - men då menar jag det jag skriver och oftast kommenterar jag även inlägget i samma kommentar. No spam! Tänk på detta vis; Vill jag ha en massa sådana hära kommentarer i min blogg? Vill jag att mitt kommentarsfält endast ska vara fullt av "Det är bra, sj?" och "Hej, vad händer i helgen?"? Nej. Jag vill få kommentarer som handlar om inlägget jag skrivit, därför skriver jag sådana kommentarer till andra.

Jag hjälper er.

Designtips  /  5  Kommentarer
Som ni säkert märkt så har jag de två senaste dagarna lagt upp ett hjälpinlägg varje dag, det första handlade om hur ni får instagram i era bloggar och det andra om hur ni får en extra meny i bloggen. Ni finner inläggen HÄR.

Därför jag har nu bestämt att jag ska göra ett inlägg varje dag till och med fredag där jag hjälper er med något inom gimp eller bloggdesign. Lämna en kommentar innehållande vad ni vill lära er eller ha hjälp med så kommer det antagligen i ett inlägg innan fredag om jag vet hur man fixar det. Kommer det många förfrågningar så väljer jag ut en för varje dag och övriga kommer komma upp i bloggen när jag har tid att besvara dom.
 

Talkshow; Med Clara Henry.

 /  8  Kommentarer
 

Hur man får två menyer.

Designtips  /  15  Kommentarer
Har fått ett antal frågor ang. hur man får två menyer i sin blogg, här får ni svaret. Detta är för blogg.se användare.
 
1. Gå in i eran stilmall.
 
2. Klistra in följande kod antingen efter #side, innan #content, detta är om ni har er originalmeny på vänster sida och vill ha en extra på höger. Annars lägger ni in den ovanför #side där min ligger, detta är om era originalmeny ligger på höger sida och ni vill ha en extra på höger. OBS: Detta är hur min vänstra meny ser ut i stilmallen, det är inte alltid så att andras menyer ser ut på detta vis, självklart kan ni lägga till saker om ni känner att ni behöver det, checka er originalmeny för att se vad som finns i den.
 
 
3. Spara stilmallen och gå till kodmallarna.
 
4. Klistra in följande kod under din andra meny i kodmallarna (OBS: under att avsnittet för din andra meny avslutas). Lägg in i alla kodmallar.

5. Spara och återgå till stilmallen. 
 
6. Ändra sakerna under #side2 så menyn ligger rätt i bloggen och se till att den ser snygg ut. Gå upp till #wrapper och se hur många pixlar bred eran design är (width) och plusa sedan ihop det numret med hur många pixlar bred din nya meny är. Detta måste göras då designen annars kommer se väldigt konstig ut eftersom tillägget av pixlar inte kommer stämma överens med storleken på eran blogg. Förhandsgranska med jämna mellanrum när ni fixar med det och spara inte innan det ser bra ut och passar. Annars kan detta förstöra designen. Spara.
 
7. När menyn ligger rätt i bloggen är det dags att gå tillbaka till kodmallarna och lägga in vad ni nu vill ha i eran meny mellan <div id="side2">  och </div>. Glöm inte att göra samma förändringar i alla kodmallar annars kommer de inte synas på alla sidor i bloggen.

Costom Plugs.

Tips & Wanties  /  5  Kommentarer

Snyggt?

Stil & Utseénde  /  13  Kommentarer

Solig dag i mitt rosa hår.

Allmänt  /  18  Kommentarer
Älskar vädret idag, soligt som in i. Hoppas verkligen att våren äntligen är här, för mr. vår är inte alls försenad nä... Har chillat i solen i shorts (!!) tillsammans med vovvarna idag, tog även ut valpen Freja på sin allra första promenad utomhus. Försöker lära henne att gå i koppel så hon kan hänga med på utställningarna när hon är tillräckligt gammal. Mår dessutom mycket bättre nu när solen kommit fram, känner att jag inte är lika trött samt jag känner mig gladare. Go sun!
Här har ni även mitt rosa hår samt en konstig min.

Hur man får instagram i bloggen.

Designtips  /  16  Kommentarer
1. Börja med att gå in på denna sida.
 
2. Det kommer se ut som följande på sidan, fyll i alla fält (ni ser på bilden nedan vad allt är). Är ni osäkra på saker och ting så läs punkt tre och fyra, annars kan ni hoppa över dom.
3. För att ta reda på hur stor widgeten ska vara så gå till eran stilmall i bloggen (om ni har blogg.se, annars testa er fram om ni inte har någon stilmall att leta i). Leta upp #side { (alternativt #side2 { om ni har fler än en meny i bloggen). Läs hur stor menyn är, min vänstra meny är 200px.
 
Eftersom jag vill använda mig av 2 x 3 bilder i min widget (så som jag har det i bloggen) så delar jag helt enkelt 200 på två vilket lämnar mig med 100px. Jag fyller alltså i 100px där man ska fylla i storleken på varje bild. Vill man ha mellanrum mellan varje bild så tar man bara bort några px från storleken på varje bild. Kan hända att ni behöver testa er fram, men ni vet på en ungefär hur stor varje bild ska vara om ni checkar er menystorlek.
 
4. Jag vill använda mig av en hover effect, vilket betyder att bilderna i widgeten antingen kommer ha en vit transparent "bild" över sig hela tiden som går bort när man drar muspekaren över bilden eller som jag har, att det blir en sådan effekt (att det blir en vit transparent bild över) när muspekaren dras över bilden. Alltså väljer jag antingen None om jag inte vill ha någon effekt, men eftersom jag vill ha en sådan effekt väljer jag antingen Fade In eller Fade Out. Använd er gärna av Preview knappen för att se hur det kommer se ut.
 
5. Klicka nu på Get Widget för att få fram en kod som ska läggas in i kodmallarna (än en gång, om ni använder blogg.se). Lägg in widgeten någonstans under <div id="side"> i kodmallarna, lägg in den där ni vill ha den. Glöm inte att lägga in koden i alla kodmallar för att den ska synas på alla sidor i bloggen.

Ny musikvideo från PSY.

 /  5  Kommentarer

Utställning och räddningshundar.

 /  8  Kommentarer
Här kommer bilder från utställningen samt från uppvisningen av räddningshundar.

Hemma.

Allmänt  /  1  Kommentarer
Har varit på hundutställning hela dagen i Malmö, bilder därifrån kommer antagligen imorgon. Försökte ta bild på mitt rosa hår men insåg ganska snabbt vilken katastrof det är idag efter att jag suttit utomhus till för typ en och en halv timme sedan så ni får en bild där man inte ser håret alls typ. Vill bara sova just nu, försöker mig på era tips för att få bort tröttheten, tack alla underbara läsare för alla tips och för alla era fina kommentarer samt besök på bloggen.

Min inspo tumblr.

Blogg  /  4  Kommentarer
I min tumblr finner ni ton med inspiration i form av repostade bilder på awesoma personer och stilar. Mycket pasteller, blod, "emo" och inspo. Mycket awesomeness helt enkelt. Vad kan jag finna i din tumblr?

How to survive a zombie apocalypse.

 /  1  Kommentarer
Källa; fuckyeahzombiesurvivaltips.tumblr.com

Fredagsmys.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Bjuder på en några dagar gammal bild eftersom jag inte har några nya bilder men ska såklart ta så ni får checka mitt rosa hår. Kvällen tillbringas hemma hos älsklingen och imorgon drar jag på utställning med Nike. Och ja, jag lovar att försöka göra en ny gimpskola så fort som möjligt, men de inläggen tar tid och jag har haft sjukt mycket att göra på sistone, men det kommer. Vad gör ni ikväll?

Varning för sur Carro.

Tankar  /  9  Kommentarer
Det finns både saker man gillar och ogillar med bloggar. Jag hatar verkligen när bloggare som blir större blir självupptagna. De tror att de betyder mest i hela bloggvärlden och verkar oftast sluta bry sig om sina läsare, de bryr sig inte heller om innehållet i bloggen längre. Jag har följt ett gäng bloggar ganska länge, av dessa fem bloggerskor är det bara en person som fortfarande verkar vara sig själv och som faktiskt inte verkar blivit självupptagen sedan de blev kända.

Det är också ganska roligt att se förändringen. Hur en bloggerska kan stå för en sak i sin blogg och lova att t.ex. inte provocera i sin blogg. Men när hon blev känd märkte man skillnaden enormt. Hon verkar inte bry sig om någonting längre, provocerar och skiter ibland i sin blogg helt och hållet verkar det som. Hon verkar heller inte bry sig om sina läsare, bara statistiken är i top så är det okej med henne. Detta har gjort att jag slutat läsa hennes blogg.

Detta gäller även många andra bloggerskor som jag nästan helt slutat följa då de inte bryr sig om sina läsare eller sin blogg längre. De verkar tro att de kan skita i allt när de väl blivit kända och/eller tagit emot ett bloggpris. Det finns säkert många som läser min blogg som förstår vilka bloggare jag skriver om, men jag vill inte skriva ut några namn eller bloggar. Blir bara så trött när bloggare slutar bry sig och blir självupptagna. Hatar dessutom när de hela tiden säger att de har saker på gång eller att de planerar saker... Det är INTE kul att läsa att ni planerar saker hela tiden när vi inte får veta vad fan ni håller på med. Man tröttnar.
 
Den enda bloggen i detta gäng som jag fortfarande följer och läser dagligen är tjejen som inte verkar förändrats alls och som jag nästan tycker lite synd om eftersom hon aldrig verkar vara med på deras möten mm. Hon verkar inte hänga så mycket med gänget vilket, enligt mig, är bra då hon inte blivit självupptagen eller tror hon kan ta över världen. Därför diggar jag henne. Älskar dessutom att hon fortfarande är samma tjej som jag började följa när jag var tolv år gammal.

Hair inspo.

Stil & Utseénde  /  1  Kommentarer

Färgar håret.

Stil & Utseénde  /  7  Kommentarer
Sitter just nu med färg i håret. Behövde ta slut på några burkar hårfärg så jag använde min pastell rosa hårfärg i mitt hår så imorgon kommer jag vara rosa igen. Dock ska jag bara ha denna färg för att använda upp burkarna i garderoben, tänker köpa min blåa hårfärg snart.

Geografi.

Plugget  /  4  Kommentarer
I förrgår fick vi reda på att vi ska ha geografi som nationella i SO, vilket suger. Varför suger då detta? Jo, för vi har dåliga lärare som bara haft historia och religion med oss samt liiiite samhälle. Sist vi hade geografi var i årskurs sex. Nu förväntar dom sig att vi ska plugga in tre årskurser av geografi till på tisdag när vi har nationella i det. Men får försöka plugga lite åtminstonde så har jag kanske en chans att svara på några frågor iallafall.

Serietips.

 /  3  Kommentarer
Hade tänkt tipsa om en av mina favvo serier, nämligen The Bible som då är en serie som visar det viktigaste ur bibeln (hello A i religion!) så man får se hur Gud skapade världen, berättelsen om Abraham, Mose, Jesus mfl. Tycker att alla borde ge serien en chans, ni som tror att en serie om bibeln är tråkig kan slänga er i väggen. Den är sjukt bra, man lär sig sjukt mycket och den är awesome, dessutom är den sjukt bra gjord. Klicka på bilden för att se första avsnittet.

Min awesoma lista.

 /  3  Kommentarer
Eftersom alla bloggare lägger upp sina spotify listor så tänker jag som inte ens har spotify (så jag kan inte lyssa på er "as grymma" musik...) lägga upp min favvo lista på youtube. En blanding av olika musikstilar och massa bra musik. Har även något roligt klipp i listan som jag verkligen älskar. Checka och berätta gärna vad ni tycker om min lista samt länka eran!

Vad kan detta bero på?

Tankar  /  4  Kommentarer
Det är så att på senaste tiden har jag varit sjukt trött, håller på att somna HELA tiden och sover någon timme varje dag efter skolan numera eftersom jag är så sjukt trött. Förstår inte varför eller hur det kunnat bli på detta viset nu när det aldrig varit så? Danne anser att det kan vara något med mitt blodsocker? En vän anser att det kan ha att göra med att det är jobbigt nu sista månaderna i skolan. Jag undrar om det kan ha att göra med mitt järn eftersom jag haft problem med det förr och mamma anser att det är väderväxlingarna som gör att jag är trött och mår konstigt. Vad anser ni att det kan bero på? Någon annan som också känner såhär?

Pizza och serie.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Gjorde labben till nationella i kemi idag, det gick sådär. Blev klar med mitt arbete i engelskan där jag skrivit om PewDiePie vilket jag är sjukt lättad över, älskar att bli klar med saker. Nu ska jag käka vegetarisk mozzarellapizza samt kolla på The Bible. Någon annan som sett den serien?

Fyra halsband och en ring.

Stil & Utseénde  /  7  Kommentarer
Dessa fyra halsband och ringen gjorde jag igår (damn my camera for not taking any good pics..) Först till vänster har vi en bild på Alice från spelet Alice Madness Returns som jag verkligen diggar. Det är fäst i en fejkläderkedja. Bredvid det har vi Daryl Dixons ryggmärke och texten "Dixon" under det (dock syns det inte) och även detta är fäst i en fejkläderkedja. Ringen har en snygg antikliknande dam på sig, inte så mycket mer att säga om den. Halsbanden åt höger består av två berlocker i silverkedjor, den ena med texten "Keep Calm and be a unicorn" och det andra med ett vanligt kors på. Blev nöjd även om limmet jag skulle testa denna gång var fett dumt och ville inte sammarbeta med mig vilket gjorde mina smycken lite sämre. Men de blev fina ändå tycker jag. Vad tycker ni? Vilket är favoriten?

Tappat fästet.

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hehe har helt tappat fästet idag. Har haft en satans huvudvärk hela dagen, somnade nästan på bussen och när jag väl kom hem tänkte jag baka cupcakes men det blev inte så. My head hurts too much *sadface*. Istället kollade jag igenom posten och såg att mina smyckedelar kommit så har suttit och gjort lite halsband nu. Det första blev sjukt dåligt eftersom jag råkade använda fel lim (skyller på min huvudvärk) men det på bilden är det bästa hittills. Nu ska jag fortsätta, lite bilder på smyckena kommer när jag gjort några stycken.

Tre bilder.

Bilder & Bildbehandling  /  6  Kommentarer
Tre bilder jag tog när jag fixade mina outfit bilder för några dagar sedan. Diggar dom fett mycket! Ifall ni inte märkt det så är bild nr. 1 i detta inlägg även min profilbild i högra menyn här på bloggen.

Dagens Outfit.

Dagens Look  /  1  Kommentarer
Skjorta - e-boden i Malmö, Jeans - Amisu

Fick en fråga ang. var jag köpt tishan jag hade på mig igår. Vet dock inte var den är köpt, därför jag bara skrev ut märket på den. Samma med dessa jeans, vet inte var de är köpta så jag skriver bara ut deras märke. Men testa att söka på märket så kanske ni hittar något ställe som säljer plagget eller liknande plagg.

Tjoff.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Är trött så in i helvete. Har jobbat på sjukt bra hela dagen (typ) vilket betyder att jag nästan e klar med både novellen och min engelskuppsatts. Nu tänker jag sova någon timme, det förtjänar jag. Ska försöka göra lite nya inlägg där jag ger gimp- och designtips men har tyvärr inte tiden just för tillfället. Kanske hinner i helgen om jag inte har för mycket att göra. Ska även, när jag pallar, försöka göra någon sminkvideotjoff samt hårvideotjoff som några av er velat se. Usch vad mycket jag har att göra... bäst att jag lägger mig så jag pallar med allt.

Bioshock Infinite.

Geek & Gaming  /  3  Kommentarer

Today's outfit.

Dagens Look  /  7  Kommentarer
Tisha - Redwood, Leggings med läderdetaljer - Ginatricot.

Idag ska jag chilla med livet i skolan helt ensam med bara Filippa kvar i klassen eftersom alla andra i nian är på klassresa där de åker skidor längre upp i vårt land. Jag valde att inte hänga med eftersom jag hatar när det är kallt och dessutom tänker jag inte ställa mig på ett par skidor då jag är enormt klumpig. Blir nog ändå nice eftersom det bara kommer bli jag och Filip i min parallellklass på valtimmarna så vi får hela slöjdsalen för oss själva.

Snygga armband från Shock.

Tips & Wanties  /  5  Kommentarer
Hittade dessa sjukt snygga armband hos SHOCK. Tycker helt klart att det med hjärta samt en kniv var snyggast.
Vilket tycker ni var snyggast?

Mitt rum.

Allmänt  /  11  Kommentarer
Såhär ser alltså mitt rum ut nu efter att jag möblerat om och städat. Tycker det blev sjukt bra. Ska köpa sådana dära sittpuffar att ha vid det lilla bordet så jag kan sitta i dom och spela istället för att sitta i sängen, på golvet eller i bäddsoffan. Möblerade om dels för att jag ville få fram ellementet så jag får lite värme här, dels för att jag ville ha sängen på andra hållet och dels för att jag ville ha en förändring. Känns fett awesome nu för rummet känns mycket bredare nu när sängen står på andra hållet.

Mackor med nutella.

Allmänt  /  4  Kommentarer
Sitter just nu och käkar smått rostade mackor med nutella på. Gillar bara nutella om det är smält på en rostad macka, annars smakar det blä enligt mig. Tänkte fota rummet imorgon så ni får se hur resultatet blev nu efter både städning och ommöblering.

Möblerar om.

Allmänt  /  3  Kommentarer
Så här stökigt är mitt rum just i detta nu. Håller på att möblera om samt städa det. Sängen har blivit flyttad och står just nu som på bilden, ser dock inte så jätte bra ut då mina gavlar på sängen är olika höga men ska köpa nya ben till den så det inte kommer vara några gavlar sen. Nu ska jag försöka komma på var min enorma bäddsoffa ska stå...

Mycket att göra.

Plugget  /  4  Kommentarer
Vaknade för bara någon timme sedan, kunde verkligen inte sova igår. Idag ska jag skriva på uppsatsen i svenska samt den i engelska. Vi har i uppgift att skriva en novell på max fem sidor på svenskan, jag skriver en zombie novell och sen ska vi skriva om en person vi ser upp till på engelskan där jag valt att skriva om Felix "Pewdiepie" Kjellberg. Har dessutom en bilduppgift att fotografera som skulle varit inne för ett tag sedan.

Fredagsoutfit.

Dagens Look  /  18  Kommentarer
Så här såg jag ut idag, borde dock lära mig att ta ut mobilen ur bakfickan innan jag fotar min outfit nästa gång. Gjorde en speciell frisyr idag som man tyvärr inte ser så bra på bild, men ser lite ut som en sidecut på vänster sida (höger för er). Vet tyvärr inte var linnet kommer från men byxorna samt koftan kommer från H&M, conversen från CDON. Smyckena kommer från överallt, bla. från min pojkväns vägg.

DIY Nitskal.

Tips & Wanties  /  2  Kommentarer

Mina sex favvo bloggar atm.

Blogg  /  3  Kommentarer
Här är då de sex bloggar som jag följer mest slaviskt, älskar deras bloggar. De lägger upp fina bilder, awesoma inlägg och då och då kommer det även upp massa tankar i bloggarna. Här kommer lite länkar så ni också kan bli lika förälskade som jag; Foxwoman, Adaras, Evvesliv, Viras, Missnosebleed och Candie.

Cabochon.

Stil & Utseénde  /  2  Kommentarer
Nu är det så att jag verkligen älska vintageframestyle (cabochon) på smycken, speciellt halsband. Eftersom jag inte direkt hittar så många som faller mig i smaken och/eller är dyra så in i helskotta så har jag bestämt mig för att jag sa göra mina egna. Fick pengar av min morbror och hans familj i födelsedagspresent så har bestämt mig för att använda dom till att köpa sakerna jag behöver. Har köpt från leverantören förr när jag gjorde armband och örhängen för typ ett år sedan, så det blir awesome. Kommer antagligen också sälja dom om resultatet blir bra, men det får vi se senare.
Skulle ni vara intresserade att köpa sådana här halsband och berlocker för en slant? Vad tycker ni om smycken som dessa? Vad hade ni velat ha för motiv, ni får välja exakt vad som helst?

Slendytubbies.

Geek & Gaming  /  4  Kommentarer
 

Prince.

Bilder & Bildbehandling  /  7  Kommentarer
Canon EOS 1100D + 18-55mm
Tänkte visa er denna bild jag tog i lördags, tyckte den blev väldigt fin. OBS; Detta är inte mina cigg just that you know it - jag röker inte. Har vilket fall som helst nationella i kemi idag, wish me luck. Länken till en av dom som gissade rätt på "var är mitt namn på klasströjan" hittar ni HÄR.

Klasströja och mjukisar.

New In  /  11  Kommentarer
Så här ser vår klasshoodie samt mina mjukisbyxor ut. Sötaste framtrycket och ett ganska awesome baktryck med hela vår awesoma klass på. Kommentera var mitt namn är så lottar jag ut någon awesome som får en länk i nästa inlägg jag gör hiho!Och på de sjukt sköna mjukisarna (som för övrigt ser håriga ut men så går det när man har en långhårig hund) med världens bästa baktryck; Quiethell.

Love is awesome.

Allmänt  /  5  Kommentarer
Fick en sån satans lust att söka på ordet "wedding" på weheartit igår. Längtar till mitt framtida bröllop, vill ha det perfekt, vill ha det underbart, vill ha ett. Hur är ert drömbröllop? Och om ni redan är gifta, hur var det?

Hemlösa hundar.

 /  6  Kommentarer
Oh vad jag önskar att jag var tillräckligt gammal för att kunna adoptera en hemlös liten vovve. Hittade denna sötnos ovan vid namn D'Artanjang som är en av fyra valpar varav en dog i valpsjuka. Sjukt söt. Vill ni, liksom jag gjort, kolla in vovvar att adoptera så tycker jag att ni borde klicka in HÄR då det finns ett antal hundar som verkligen behöver ett nytt hem.

Latest on Instagram.

Allmänt  /  2  Kommentarer
Blev ingen skola idag för min och min väns del då vår buss aldrig kom, så nu ska jag sätta mig och spela wow istället.

Vinnaren av Veckans Blogg + Info.

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Klicka på bilden för att komma till bloggen. Tar nu ett uppehåll med Veckans Blogg.

Fixat skrivbordet.

Allmänt  /  7  Kommentarer
Eftersom jag tänker sitta och spela hela dagen så kände jag att det var dags att rensa skrivbordet från allt skit, vilket jag gjorde imorse. Sen satte jag upp lite bilder min syrra ritat till mig, lite lappar som jag skrivit på samt några bilder bla. mitt foto på svenska damlandslaget i handboll med allas autografer på. Så här blev resultatet, nu kommer det kännas mycket bättre när jag spelar för av någon anledning så spelar jag bättre när det är rent och snyggt på platsen jag sitter.
Btw; Vinnaren av Veckans Blogg kommer upp senare idag, vet dock inte om det blir någon ny omgång.

H&M Outfit.

Tips & Wanties  /  6  Kommentarer