Absurda skönhetsoperationer.

På halloweenmaskeraden i skolan klädde jag ut mig till en plastikoperationspatient som blivit zombie (ni finner fler bilder härjust för att visa hur idiotiska skönhetsidealen är nu för tiden. Men vad finns det för helgalna skönhetsoperationer egentligen? Här är några ytterst ovanliga som ni nog inte hört talas om.
 
BENFÖRLÄNGNING - Kostnad ca. 620 000:-
Det finns hur många helt friska personer som helst som genomgår denna smärtsamma operation i jakten efter att bli några ynka centimeter längre. Ingreppet sket främst i Kina där några centimeter längre än genomsnittet kan ge en ett jobb. När man genomgår denna operation går det till så att en kirurg bryter av skenbenet och för in en teleskopisk stång. Efter en tid drar stången gradvis isär benet cirka en millimeter per dag. Efter en tid kommer nerver, ben och artärer tillbaka i hålrummet. Efter operationen tar det flera månader för resultat att synas och efter det tvingas patienten genomgå hård fysisk träning. Allt detta enbart för upp till åtta centimeter.
 
BARBIEDROGEN - Kostad ca. 300:-/kur
Med Melanotan, som är en syntetisk hormon som stimulerar kroppens production av melani, blir patienten brunare. Drogen sägs även öka sexlusten och minska aptiten vilket gör att patienten rasar i vikt. Bieffekter som huvudvärk, illamående, ångest och domningar är vanliga vid bruk. Melanotanet injiceras under huden vilket ökar risken för infektioner samt blodförgiftning. En ökad risk för hudcancer är inte heller omöjligt. Tur att denna drog inte är tillåten i EU.
CHUGAY TONGUE PATCH - Kostnad ca. 14 000:-
Detta är ett frimärksstort tygnät i plast som sys fast på tungan vilket gör att det blir smärtsamt att äta fast föda. Patienten måste helt enkelt leva på flytande föda då det gör allt för ont att äta något fast. R. Huizenga, husläkare i den amerikanska versionen av Biggest Loser, liknar ingreppet med att anställa en person som håller en pistol mot din tinning och hotar att skjuta varje gång du tar en tugga.
 
HANDFILLER - Kostnad ca. 10 000:-
Det blir allt vanligare världen över, i samband med att selfies och sociala medier blivit populära, att göra ett handlyft. Handlyftet går ut på att personen injicerar en så kallad filler under huden på handryggen vilket gör att händerna ser mycket yngre ut.
 
En annan, liknande operation finns där patienterna önskar ändra hela sitt livsöde. Linjerna i handflatan sägs berätta för oss hur vår framtid ska se ut och de som inte är nöjda med sitt livsöde kan alltid genomgå en operation där linjerna arrangeras om. Operationen genomförs med ett elektiskt skalpell, tar en kvart att genomföra och en månad att läka. Operationen genomförs främst i Kina där folket är mer vidskepliga.
 
ÖGONFÄRGSBYTE - Kostnad ca. 36 000:-
Vissa köper färgade linser, andra genomgår en smärtsam operation, allt för att förändra sin ögonfärg. Genom en riskfylld operation kan färgen på iris bytas ut, hornhinnan skärs upp och kirurgen fäster ett silikonimplantat med önskad ögonfärg. Operationen kan leda till blindhet, irritation och suddig syn. För patienterna vars syn återställs till det normala tar det ungefär en månad efter operationen innan de kan se klart igen. Operationen genomförs bland annat i Sydamerika, men som tur inte i Sverige.
 
SMALARE MIDJA - Kostnad ca. 100 000:-
Under den viktorianska eran var det mycket populärt att bära korsetter för att få den där kvinnliga timglasformen. Numera krävs inte detta, vill man inte använda korsett men samtidigt vill ha denna form kan man lika bra kasta hundra tusen kronor i sjön genom att genomgå ett farligt ingrepp. Operationen går ut på att en kirurg tar bort ett antal revben för att patienten ska få en smalare midja. Detta gör dock att vissa organ inte skyddas vilket ökar risken för inre blödningar och diverse spruckna organ vilket kan leda till döden.
 
Vilket ingrepp låter värst enligt er? Själv tycker jag den sistnämnda låter skrämmande.

Kitten

Vissa plastikoperationer kan jag förstå mig på (ingen av de nämda ovan dock).

Den sista håller jag med om, låter total läskigt! Eftersom dom tar bort revben, usch scary.
Chugay Tongue patch lät hemskt också :/

2014-10-29 / 08:29:14
URL: http://thehowlingwolfheart.blogg.se/
XxcyberalienxX- Life with autism and art

Håller med dig, den sista låter inte så trevlig. Och den där med tungan, whäää! :(

2014-10-29 / 08:45:47
URL: http://xcyberx.blogg.se/
Twiggy Lundberg

Jag kan verkligen inte tänka vilken som är värst.. det måste nog vara Barbie-drogen eller plast-grejen på tungan. Fyfan.. D:

2014-10-29 / 09:05:16
URL: http://shadowoftheday.blogg.se/
Crazie -

Alltså uscha, alla låter ju så hemska :c

2014-10-29 / 14:25:29
URL: http://crazie.blogg.se
Anonym

Alla är riktigt sjuka men det där med tungan är så fruktansvärt vidrigt!

2014-10-29 / 18:35:32
Hannah

Kommentera vad fan du vill, skriver du något elakt så kommer mitt majsspöke att hemsöka dig, så skriv något snällt!

2014-10-29 / 20:13:30
URL: http://Epichero.blogg.se
Hannah

O.O Jag tycker den med längden ... fast på något sett förstår jag att man vill bli längre

2014-10-29 / 20:14:29
URL: http://Epichero.blogg.se
Karin

Vissa skönhetsingrepp förstår jag verkligen men det värsta är det med ögonen. Har tidigare läst att man kan tatuera ögat så att ögonfärgen byts eller att hela ögat inklusive det vita blir i någon färg, bland annat svart men att man kan få svåra synskador och tillochmed förlora synen helt (lång mening det där).

2014-10-29 / 20:15:05
URL: http://forevermore.blogg.se
Julia Müller-Sandvik

Det dör med tungan lät ju vidrigt...

2014-10-29 / 21:41:58
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Anneli

Asså jag vet inte vad som värst utav dom där,alla isåfall!Sjukt att de finns såna som gör sånt omg

2014-10-29 / 21:52:48
URL: http://Anneliih.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback