Screenshot.

Man vet att man pluggar på en skola för gamers när man skriver uppsatser om spel. Skriver just nu ihop min uppsats om genusperspektiven i spelet Bioshock Infinite. Bilden ovan är en screenshot jag, Kalle, Patrik och Mårten gjorde, har några failar här och där (bland annat är där vita prickar runt tjejen av någon anledning). Vad tycker ni?

Daniella 🌙

jag tycker det är hemskt hur ni har gett kvinnan sådana kläder medan mannen fick heltäckande.

Svar: Då vi jobbar med genus så skulle vi visa dagens spelvärld och tyvärr ser den ut såhär, vilket är synd. Vi ville att folk skulle reagera vilket ger en syn på hur kaotisk dagens könsroller i spel är :)
Carro - Skånes största alternativa gamingblogg

2014-02-13 / 08:40:58
URL: http://vapenbroder.blogg.se/
Kajz

På tal om det så tänkte jag välddigt mkt på det under helgens eso beta, har för mig att du spelade också?
I Skyrim lixom, när man spelar kvinna så får man ändå (bortsett vampyrklädsel) heltäckande. Men nu när det är ett MMO, där fler kan se osv, så finns det massa såna där typiska blottande kläder. Kändes lite skumt. Men bra att det fanns "vanlig elder scrolls stil" också.

2014-02-13 / 15:28:32
URL: http://faunabonadea.blogspot.se/
Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Vet att MÅNGA feminister säger att kvinnan har minimal utrustning/kläder som är sexig, visande etc medans mannen har hel utrustning och grejer. Blir bara så less.. Det är ju inte så det är! Både mannen och kvinnan har överdriven klädsel/utseende i spel, filmer (till viss del) etc. Typ har du sett några av killarna man kan spela som i t.ex street fighter? Muskler man inte ens kan få om man går på steroidkur i typ tio år hahaha. Samtidigt som kvinnorna då har lite mindre/sexigare kläder. Men det är så det är :) Det är det man vill se, men att säga att det BARA är kvinnorna som utsätts är bara dumt.

2014-02-14 / 10:45:42
URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback