Vad jag tycker om alkohol, rökning och droger.

Fråga; Dricker du alkohol eller röker? Vad tycker du om sådana saker?

Jag personligen tycker inte om alkohol, rökning mm. Visst kan jag dricka något litet om jag är på fest, men dricker aldrig så jag blir full eller något sådant. Tycker inte att det finns så mycket inom alkoholens värld som är gott och därför har jag valt att inte dricka eller att endast dricka något litet. Röker gör jag inte heller, tycker det är onödigt både då det förstör en samt för att det är dyrt liksom; varför lägga pengar på något som försvinner hur snabbt som helst istället för att spara och köpa något mycket bättre och hälsosammare? Dock har jag inget emot folk som dricker och/eller röker även om jag inte själv tycker om det. Jag är heller ingen festperson, jag väljer hellre att sitta hemma framför datorn, ha filmkväll eller gör något annat kul än att dra på en fest där alla blir fulla tills de spyr och inte kommer ihåg vad de gjort.
 
Dock finns där en sak jag är strängt emot och det är tyngre droger. Visst, cigg och alkohol är en sorts drog, men det skadar inte en person lika mycket som en joint. Jag tycker bara att man är en stor idiot om man röker på eller liknande då det är enormt farligt. Har själv varit med om att jag var på en fest, stod utanför huset och snackade med några av de som rökte (cigg) så kommer en kille ut, tar upp sitt packe och tänder på en joint. Fick lust att berätta för honom hur idiotisk han var som höll på med sånt. Visst, det är hans val, men ändå. Och när de senare passade jointen mellan varandra så höll jag mig hela tiden något steg ifrån den då jag inte alls ville ha med det att göra. Många i min ålder dricker alkohol varje helg, är beroende av cigg och har testat tyngre droger. Men jag tänker bryta trenden som handlar om att man ska göra vad folk runt omkring sig gör. Jag hoppas ni gör detsamma. Ingen ska heller bli tvingad att testa eller göra något de inte vill, våga säga nej.

Izza

Fin blogg! Allt bra? :)

2013-03-03 / 16:41:56
URL: http://ijonsson.blogg.se
Alice - bilderbyalice

sv: jadå!
bra inlägg!

2013-03-03 / 16:47:17
URL: http://bilderbyalice.se
Izza

Svar: Härligt! Ja allt är bara fint :)
Gjort idag?

2013-03-03 / 16:51:19
URL: http://ijonsson.blogg.se
Jennifer

Väldigt bra inlägg! Jag tycker också det är väldigt idiotiskt att fylla sin kropp med gift som det faktiskt är. Bara dumt ju... Känns lite som att man får vara mycket medveten om att risken till att dö eller bli svårt sjuk är väldigt stor. Och det är dessutom inte det minsta coolt att röka eller så eftersom det bara förstör din kropp och det är inte ett dugg coolt. Men en del tror väl att de är så jäkla coola när de röker, men det är ju inte bara så att alla tror att de är coola en del har ju börjat en gång och tyvärr blivit fast. Utan grupptrycket.

2013-03-03 / 17:02:40
URL: http://jjennaa.blogg.se
Elin Eriksson Pauna

sv; tack så mycket! :)

2013-03-03 / 17:05:18
URL: http://pauna.blogg.se/
Inga-Linn

Sv: Vem är det som sjunger den?:)

2013-03-03 / 17:33:09
URL: http://livetenligtingalinn.blogg.se
angelica

Jag är likadan. Är aldrig och festar typ och har aldrig druckit så direkt, har smakat hemma, haha. Men jag anser inte att jag behöver dricka alkohol för att ha roligt med vänner!

2013-03-03 / 17:35:17
URL: http://angelicabengtsson.blogg.se
Vackerofsweden- vinn valfria silveröronhängen nu på bloggen !

Hej!

Du glömmer väl inte bort våran tävling där du kan vinna silveröronhängen av bla motiv som pistoler, kottar och fjädrar?! kika in och anmäl dig även om du inte vinner får du ett tröst pris :)

/http://vackerofsweden.blogg.se/2013/february/valkommen-till-min-nya-blogg.html#comment

2013-03-03 / 18:37:55
URL: http://vackerofsweden.blogg.se
Emmy

Jättebra svar på den frågan tycker jag! Jag är väl inte så erfaren, men det finns en hel del i min ålder som röker och dricker... Tycker det är helt sjukt, är inte direkt vän med någon sådan och skulle heller aldrig döma de. Men jag personligen tar ett stort avstånd från det! Tycker som du, att det är mycket onödigt :)

2013-03-03 / 18:57:31
URL: http://eeemmylam.blogg.se
Lovisa

Usch , hatar droger. Har sett så många förstöra sina liv med droger. Speciellt en person som står mig väldigt nära.. Det finns så mycket hemska saker som kan hända när man tar droger. Tex , psykoser.
Finns inga bortförklaringar till att börja att använda droger eller alkohol.

2013-03-03 / 19:09:59
URL: http://demonia.blogg.se
Emma

sv: tack så jättemycket!

håller med dig! Är som dig med, är hellre hemma och har filmkväll än att supa ner sig totalt. Folk i min ålder (16/17) där jag bor festar osv ganska exakt varje helg och jag förstår inte grejen med det. Nån gång och så men varje helg?
Det förstör bara kroppen och vissa saker försvinner heller aldrig ifrån kroppen.
Deras egna val och dom får göra som dom vill, så länge jag slipper!

2013-03-03 / 19:28:09
URL: http://emmandens.blogg.se
Mel Moonchild

OTROLIGT bra inlägg! <3
Jag varken dricker eller röker, då jag tycker det är dumt att förstöra sin kropp så. :(

By the way så har jag nominerat dig för en blogchallenge, där man ska berätta 8 bekännelser om sig själv och sedan nominera 5 andra bloggare, så det skulle vara kul om du ville göra det. :)

2013-03-03 / 19:38:12
URL: http://melodymoonchild.blogg.se/
Olivia - drömmen mot att bli fotograf

det är starkt att säga nej, jag är precis som du. Lite läskigt faktiskt, jag dricker inte och jag röker inte (trots är jag i en klass där de både röker på,dricker otroligt mycket och röker i skolan.. vi går i 9:an också..) Jag är på fester och så men eftersom alla vet att jag inte dricker så tycker jag heller det inte är jobbigt att säga nej. Det är ju ändå viktigt att man mår bra!

sv: åh tack:D
kramis♥

2013-03-03 / 19:38:20
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Emilia

Bra inlägg. :)

Sv: Tack!

2013-03-03 / 23:01:12
URL: http://miadiana.blogg.se/
Pam^^

Håller med dig!...nästan alla jag känner röker eller dricker eller både och..men jag själv har aldrig fallit för det..alkohol är äckligt,har aldrig testat rökning/droger...har man inget behov av det så är det bara till att skita i det...=)

2013-03-04 / 09:32:08
URL: http://punkpoeten.blogg.se
Moa Nilsson

Heej! Fin blogg! kolla gärna min och säg vad du tycker! länkbyte kanske? :D

2013-03-04 / 11:03:36
URL: http://moaaxelinanilsson.blogg.se
Björkenstein

Egentligen är det mindre farligt med marijuana än vanliga cigaretter, men pga att det är olagligt så känns det mer farligt, hehe.
Jag röker inte på men däremot röker jag vanliga cigaretter (dum som jag är).
Starkt att du orkar stå emot! :-d

2013-03-11 / 18:38:20
URL: http://www.nattstad.se/bj%C3%B6rkenstein

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback