Mina bästa tips för en bättre blogg.

Alla som börjar blogga har ett mål med bloggen, antingen bloggar man för att få en välbesökt och stor blogg, eller så bloggar man för att det är roligt och för att man vill skriva av sig - det är vad jag gör. Jag bloggar för att jag älskar det, min blogg är en del av min vardag och jag kan inte låta den vara en hel dag. Så, eftersom många ofta undrar hur man får en bra blogg som folk faktiskt vill läsa så tänkte jag ge er mina allra bästa tips.
 
Var stolt över din blogg. Tycker du inte att din blogg är fin och tycker du att din blogg är svin tråkig så tycker knappast någon annan att den är bra. Man märker när någon tycker om sin blogg, och oftast vill man stanna kvar hos den som älskar sin blogg just för att den bloggar för sin egen skull och för att det är roligt. Inte för att bloggen måste uppdateras. Hur roligt är det på en skala när någon gör ett bildlöst inlägg med orden "Pallade inte blogga idag, bloggar senare eller kanske imorgon. Puss". Skoj.. Jag vill verkligen läsa din blogg, den är så... intressant... Mycket klagande på att du inte orkar blogga. Tack för pussen iallafall. Det är ungefär så jag tänker när jag läser sådana inlägg, tycker ni att det är roligt att läsa sådant?
 
Bomba med bilder. Ni har hört det förut, man måste ha bilder. Det är inte tvunget att vara en dyr supersystemis, det räcker med mobilen. Jag använde bara min iPhone innan jag fick min systemkamera, men jag lärde mig att trots den aningen sämre kameran så kunde jag ändå på något sätt göra bilderna intressanta. Ha dessutom ett bra redigeringsprogram, photoshop eller gimp är toppen. Dessutom är det sjukt jobbigt att se bloggar som har olika storlekar på sina bilder. Är din blogg gjort för 700px bilder så gör dina bilder till 700px breda. Inte så svårt?! Mina aningen äldre inlägg har mindre bilder då jag ökade min storlek på bloggen så därför är de mindre, men där har jag en förklaring till varför det är som det är. Kan du ha 700px breda bilder så gör dom 700px, de ska inte vara 400px breda och ha en bild under som är 850px så den går utanför inlägget.
 
Ha en nice design. Designen är som en bokomslag, jag läser inga böcker med tråkiga omslag så varför ska jag läsa bloggar med tråkiga designer? Det finns folk som gör gratisdesigner efter önskemål, ni kan betala någon för att göra en superduper snygg design som är unik som tusan eller så kan ni ladda ner en gratis på t.ex. designadinblogg.se. Självklart kan ni skapa er egna superunika design om ni har skillsen!
 
Skriv om någon du älskar. Skriver du om hästar om du aldrig i hela ditt liv varit nära en eller ens tycker om hästar? Nej. Så varför blogga om mode om du hatar det? Kan ni inte bestämma er för ett ämne i bloggen så gör som jag gör, mixa! Jag skriver om allt jag älskar och tycker om. Allt från min vardag, till fotografering till alternativt mode. Har nog aldrig skrivit om hästar eller fotboll, varför? För jag är inte så förtjust i hästar... eller fotboll... eller något som kräver ansträngning.
 
Ingen gillar tjuvar. Skulle du vara glad om någon gick in i ditt hus, tog din ugn och sedan sa att den tillhörde den andra personen? Nej, tror inte det. Hur skulle du göra mat?! Så, hur roligt är det att ta någon annan idéer? Visst kan man inspireras av någon annan, men man tar aldrig hela inlägget och säger att det är en själv som gjort det. Nepp. Sno heller inte bilder från någon, lånar ni en bild eller inspiration från någon så länka den andra bloggaren. Så blir alla glada och vi slipper bråka över marzipanrosen.
 
Bjud på dig själv. Vad är det värsta som kan hända? Jag skojar gärna till det i mina inlägg, skriver något komiskt eller lägger upp en crazy bild (syftar inte alls på mina bilder där jag bär grodmössan nä....). Dessutom tycker alla det är roligt att läsa en blogg där personen är glad och rolig, det är mycket roligare än att läsa en helt grå och tråkig blogg som handlar om svarta skor som det droppar svart blod från. Fast jag kanske hade velat läsa en sådan blogg... Never mind, ni fattar vinken!
 
Har ni några superduper bamse bra tips? Vad fastnar ni för hos en blogg?

Mel Moonchild - British at Heart.

Sååå bra inlägg! :D
Angående designen kanske man inte ska köpa någon superdyr design när man precis har startat bloggen, det kan man göra senare. :) Och jag har som regel att jag ska göra hela min design själv, av någon crazy (och korkad) orsak.. Puh. :(

Jag skriver också om typ aaaallt. En massa nördigheter. :3

Det där med att stjäla bilder är nått man verkligen ska se upp med. Även från typ google. För man kan faktiskt bli stämd. :/ Sååå stock bilder är säkrast, för det hjälper egentligen inte att ge credit åt fotografen, de kan ändå lagligt stämma en. :/

2013-08-09 / 20:09:40
URL: http://melodymoonchild.blogg.se/
felicia

Bra tips :D

2013-08-09 / 20:10:18
URL: http://feliciaholmgren.blogg.se/
Blubb Svensson

SV: Nu är det ett tag sedan jag gjorde men har för mig man använde 1 tsk/msk socker sen kan man alltid lägga dit karamellfärg för färgen. Det brukar stå i manualen hur mycket man ska använda. :)

2013-08-09 / 20:36:12
URL: http://blubbsvensson.blogspot.se/
Nanna

jätte braa tips :D
Jag fastnar mest för en blogg om personen bakom den har ungefär samma stil som mig själv o om bloggen ser fin ut o det inte e bloggpaus varannan vecka ^^

2013-08-09 / 20:37:52
URL: http://iwillbreathing.blogg.se
Nanna

sv: haha braa de xD För dom flesta e det jätte svårt men andra kan ha lätt för det om dom bor med någon finsk språkig t.ex
men fastän min storebror/halvbror e helt finskspråkig så e jag gaaaaanska dålig på finska xD

2013-08-09 / 20:39:58
URL: http://iwillbreathing.blogg.se
Sanna Widman

Så bra tips, kan hålla med dig i allt :))

2013-08-09 / 20:46:01
URL: http://sannawidman.se
Johanna

Sv: Okej ;) Cool design förresten :D

2013-08-09 / 20:57:56
URL: http://johannalausing.blogg.se
S A N N A

desigen fastnar jag på, och coolhet;)

2013-08-09 / 21:07:01
URL: http://zinja.se
Johanna

Jättebra tips! Jag tycker att jag följer dom ganska bra x) jämfört med vissa tjejer i min klass bloggar.. kan ju alltid bli bättre dock.

2013-08-09 / 21:29:57
URL: http://johannajedi.blogg.se
Malin "Pinkpiercing" Johansson

Jättebra inlägg!!!

*svar:* Haha ne du, den är min ^^
Ska snart sova, är sjukt trött.

2013-08-09 / 21:33:56
URL: http://pinkpiercings.se/
Evelina - flickan från Winland

Ja, det tycker jag! Det var en helt spännande film, fast jag ogillade alla slagsmål eftersom de såg så inövade ut och var sjukt tråkiga i början av filmen. :)

2013-08-09 / 21:38:57
URL: http://unholyconfessions.blogg.se
Evelina - flickan från Winland

Ja, det tycker jag! Det var en helt spännande film, fast jag ogillade alla slagsmål eftersom de såg så inövade ut och var sjukt tråkiga i början av filmen. :)

2013-08-09 / 21:38:57
URL: http://unholyconfessions.blogg.se
Jessica

Sv: Ska försöka fixa sådana inlägg :)

Bra tips!

2013-08-09 / 21:54:42
URL: http://www.jessicaantemyr.blogg.se
Malin "Pinkpiercing" Johansson

*svar:* Tack så jättemkt!! Jag gillar också originalbilden bäst :D

Varsågod, liksom, varför sno andras bilder/idéer när man kan inspireras? Inte göra exakt likadant, nåt eget liksom, hatar när folk härmar andra/snor från andra!!!!!

2013-08-09 / 22:08:19
URL: http://pinkpiercings.se/
angelica

Bra tips! När du ändå är inne på bloggar, vad tycker du om min blogg? Tycker du den har allt du nämnde på listan eller? :)
Sv, taaack duuu ♥

2013-08-09 / 22:08:51
URL: http://angelicabengtsson.blogg.se
Sanna Widman

SVAR:
Aaa, absolut :)
Tack så mycket :)
kram

2013-08-09 / 22:10:02
URL: http://sannawidman.se
Malin "Pinkpiercing" Johansson

*svar:* Det där va fan sjukt elakt av den där tjejen!!! Inte för att försvara Johanna, men nåt kan ju ha missförståtts mellan er, det är en sak, men att man härmar och snor saker med flit, det är fan inte okej -.-

2013-08-09 / 22:32:46
URL: http://pinkpiercings.se/
Annika

SV: tack så mycket :D Jag har lärt mig Ungerska via mina kusiner, då dom är ganska små ännu och har såna där övningsböcker :3

2013-08-09 / 22:34:15
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Malin "Pinkpiercing" Johansson

Jättebra att det löste sig :) Ja, jag hittade en blogg en gång, en tjej hade använt sig av adaras.se gratisdesign men tagit bort hennes logga (att hon gjort den) och sagt att hon gjort designen alldeles själv. Det gjorde mig arg så mejlade ju Ida på adaras.se och det löste sig tillslut :)

2013-08-09 / 22:38:40
URL: http://pinkpiercings.se/
Malin "Pinkpiercing" Johansson

*svar:* Ja usch -.-
Bra att du har kvar hennes logga :)
Japp, min kompis fixar mina designers :D

2013-08-09 / 22:48:49
URL: http://pinkpiercings.se/
Mel Moonchild - British at Heart.

Sv. Tack, din design är supersnygg den med! :)
Jag står alltid inför ett såå stort dilemma när det gäller bilder på kändisar. Vill skriva om Jonas Gardell. Vill klistra in hans nylle i en bild. Men vill inte bli stämd. Tror det är Thron Ullberg (stavning?) som har tagit världens finaste bilder på honom, och tidningar har då köpt in de bilderna. Men de har ju liksom betalat för dem, det har inte jag. Dock var det någon som sa att så länge ens blogg är non-profit och bilden är en sån som dyker upp när man googlar så borde det inte vara några större problem. Dock är jag ändå sjuukt paranoid. Var sååå paranoid när jag lånade alla åskbilder från weheartit, kunde ju inte ens liksom kolla upp originalkällan på dem för den försvinner ALLTID när bilder börjar cirkulera på tumblr och weheartit et.c.

Jag vill åtminstone prata på facebook varje dag. Annars blir jag galen. Dock talar vi aldrig i mobil, för jag har fobi för att tala med folk i telefon. Usch nej. :( Och eftersom jag inte kan ha skype på min dator (och Christian inte ens har en dator just nu), så har vi aldrig ens skypat. Men jag tänkte att vi typ borde försöka börja ha videodiskussioner snart, saknar honom sååå mycket ju. :(
Vi är båda vääääldigt konflikträdda, och vi har faktiskt aldrig bråkat än (typ ett helt år utan bråk.. nått måste seriöst vara väldigt fel i vårt förhållande), men jag mådde så jävla dåligt på grund av vårt förhållande för några veckor sedan, för det kändes verkligen som om Christian ignorerade mig totalt. Han svarade så sjukt segt, han kommenterade aldrig på mina bilder någonstans et.c. Men sen gjorde jag nått som jag typ aldrig riktigt hade gjort förut, jag PRATADE med honom. Skrev ett lååångt meddelande med en massa svärord. Han visste inte vad han skulle svara, men han tog i alla fall åt sig av det jag skrev, och jag mår verkligen toppen nu för han är världens finaste pojkvän. <3

Ska plugga engelska och litteratur i London efter gymnasiet, på King's College. Såå jag kommer få ta ett studielån på £27.000 och stå upp till öronen i skuld i resten av livet. Men det kommer vara värt det, för det är den perfekta skolan för mig!
Usch då, det låter ju inte så trevligt. D: Därför jag inte gillar hästar...

Haha, awesome med småsyskon ju! :D Jag vill ha en fjärrutlösare till min kamera, så man slipper springa fram och tillbaka som en jävla galning, och sitta och vänta i tio sekunder innan bilden tas, för att sen upptäcka att man är helt ur fokus. Men det finns bara fjärrutlösare med sladd till min kamera, och hur attraktivt är det egentligen att stå med en sladd hängandes ur handen? Om inte man gör det till a piece of art och typ lindar in sig i den eller nått...

Jaa, kan lägga upp bild på den imorgon! :)

Finns ju i alla fall såna små ödlor kvar som ser exakt ut som miniatyrdrakar! Typ mitt drömhusdjur! :3 Har du förresten läst Drakryttaren av Cornelia Funke? Eller Drakväktar-serien av Carole Wilkinson? Den sistnämnda var min absoluta favoritbokserie när jag var mindre, läste den när jag var typ 9-10, lyssnade alltid på Andreas Johnsons skiva då och kopplar fortfarande samman hans låtar med den underbara känslan jag fick av de böckerna. :3 (Jag älskar också fantasy, typ andades och åt fantasy förut. Nu gillar jag mer romantiska grejer. En bra bok som kombinerar båda delarna är De utvalda - Tankeläsaren av Kristin Cashore. Läs den, om du inte redan har gjort det)

Samma här, då får man ju ett riktigt Visa kort också, och inte ett Visa Electron.. Är dock glad för att jag kunde donera till The Rainbow Centre (Jacksgap gjorde en video om det för ett tag sedan, en typ.. skola för de fattiga på Sri Lanka) med mitt Visa Electron kort. :)

Känns som att vi skriver noveller till varandra nu, haha!

Kram! <3

2013-08-09 / 22:58:14
URL: http://melodymoonchild.blogg.se/
Kaffehörnan

Vad fina tips otroligt genomtänkt

2013-08-09 / 23:00:20
URL: http://www.kaffehornan.se
angelica

Sv, åhh tack snälla snälla du, nu fick jag lite ny extra bloggpower ju, tack för din kommentar, ha en bra dag imorgon ♥♥

2013-08-09 / 23:06:17
URL: http://angelicabengtsson.blogg.se
♫♪ sandra

bra tips!

2013-08-09 / 23:09:45
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Malin "Pinkpiercing" Johansson

*svar:* Ja det gör hon, därför får hon göra mina designers :D Jag har varit med om mkt skit i över 15 år, den tattoon och dom andra två betyder sjukt mkt för mig, kan göra en video och visa/berätta varför jag gjort dom, lättare än att skriva ett inlägg.

2013-08-09 / 23:12:23
URL: http://pinkpiercings.se/
Malin "Pinkpiercing" Johansson

*svar:* Va roligt att du ser fram emot videon, men den kan dröja ett tag, har mkt att göra inför flytten som sker om ca två veckor, men om jag får en lucka så fixar jag en video innan dess, ska iaf ta nya bilder på mina tattoos innan iaf :)

2013-08-09 / 23:20:54
URL: http://pinkpiercings.se/
AW - Fotograf

Tack du <3 Känns så förjävligt ändå, men jag vet att hon var gammal och har de bra <3 Råtthimlen måste vara de bästa som finns för en liten skruttis <3

2013-08-09 / 23:39:39
URL: http://megapixeln.se
sannas rum

Jättebra tips :) Som vanligt!!!

2013-08-10 / 11:11:48
URL: http://sannasrum.blogg.se/
•Ellies || Ellen•

Bra tips Carro :D

2013-08-10 / 13:32:37
URL: http://fames.se/ellies
Koffe

Jätte bra skrivet och trevlig läsning :)

2013-08-10 / 14:32:44
URL: http://fotokoffe.blogg.se/
Linnéa Alpsten

Jättebra tips! Jag tittar ofta på min blogg och tycker den är tråkig, men jag måste ändra på det! :D

2013-08-10 / 15:36:47
URL: http://linneaalpsten.blogg.se/
Josefine ~

Bra tips!

2013-08-10 / 23:14:23
URL: http://mariajosefinee.blogg.se/
Felicia

Tipsen var jättebra! =)

2013-08-12 / 11:32:55
URL: http://keyi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback