Hur gimp fungerar (viktigaste funktionerna).

Fick en fråga av en läsare som undrar hur gimp fungerar, vilket kan vara ganska flurigt att veta när man precis börjat använda programmet. Därför ska jag i detta inlägg försöka berätta för er hur gimp fungerar och de olika "momenten" i gimp.
1. I fönster nummer ett som är markerat på bilden finns lagrena som används. Varje gång man öppnar ett nytt lager så hamnar det i en lista i detta fönster. Här kan man även bestämma vilket lager som ska ligga över ett annat, man kan skapa nya eller ta bort lager samt man kan göra ett lager transparant.
 
2. I fönster nummer två som är utmarkerat på bilden kommer bilden/lagret som används synas. I listen ovanför där bilden/lagret ligger finns olika dropdown menyer med olika funktioner.
 
3. I fönster nummer tre som ni också ser på bilden finns verktygen man använder sig av samt alternativen till ett valt verktyg. Läs mer om de viktigaste funktionerna i detta fönster nedan. Färgen bakom texten tillhör verktygsikonen med samma färg. Ex. Färgen bakom texten "Flyttningsverktyg" är pastellrosa, bubblan över kors-ikonen är pastellrosa - alltså är är denna ikon flyttningsverktyget.
En läsare påminde mig även om att jag borde påpeka att ni inte kan spara filen genom att klicka på "spara" eller "spara som..." utan den måste exporteras. Klicka på "exportera" alternativt "exportera som..." och spara som .png för bästa kvalité.

Brander

Sv; bra fråga hehe. Inte jag som gjort min design! Men det är någon liten kod bara, kan försöka leta på den om du vill?

2013-04-19 / 19:45:37
URL: http://branderof.se
- S C H N A I L G U L L -

Skulle kanske vara bra om du berättar att man inte kan "spara" som vanligt, om man vill ha de som en jpeg fil, utan man måste "exportera" filen.

2013-04-19 / 20:49:35
URL: http://schnailgull.blogg.se
marina

sv. Japp. :)

2013-04-19 / 21:11:45
URL: http://marinapalme.blogg.se
Ellen

Nu är vinnaren dragen, kolla om det blev du!

2013-04-19 / 21:24:21
URL: http://ellendahlgren.myshowroom.se
▲ »*JoJZ - Uɴᴅᴇʀʜåʟʟɴɪɴɢ ᴘå ʜöɢ ɴɪᴠå ·.¸¸.· `▲»*✞ ☮ ♡ ♛

Gimp är awesome! :D

2013-04-19 / 21:24:37
URL: http://jojz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback