Produktfotostudio.

Något många har svårt för är att finna ett bra sätt att fotografera produkter, så jag tänkte ge er ett litet tips som jag använder ofta som in i bomben. Här fotograferade jag proteinbarer, lär er hur man gör här!
På bilden ovan ser ni lösningen! Alla har inte råd att köpa en fotostudio för produktfotografering, inte ens jag tänker lägga pengar på en sådan trots att jag får massa produkter från olika företag. Det som behövs är en kartonglåda, en sax, häftmassa, vitt papper, ett vitt lakan samt någon form av lampa. Det vita lakanet som vi spänner över den ena öppna sidan fungerar lite som ett softlight då detta låter ljus från övriga delar av rummet att lägga sig uppifrån utan att det blir ett gult och fult ljus.
 
Börja med att klippa av sidorna på ena sidan av kartongen (ovandelen) samt på den ena långsidan. Ta nu massa vitt papper och fäst inne i lådan med hjälp av häftmassan. Nu lägger du ett vitt lakan över den ena öppna sidan som du spänner över lådan med hjälp av något form av tungt objekt på vardera sida. Plugga in en valfri lampa, väljer du en som har skärm så ta av skärmen så det bara är själva lampan, jag använde mig av min jullampa. Antingen kan man använda papper på bakgrunden, som ni ser på bilden längst upp i detta inlägg, eller så kan man lägga valfritt underlag att fota produkterna mot. En spegel ger en häftig reflektion, se dock till att den är ren så det inte syns några fläckar, eller varför inte köra på en lurvig matta som jag la som underlag på bilden ovan.
Hur fotar ni era produkter? Tänker ni skapa en studio som denna?

Mikazuki Chan

awesome idé ^^

2014-07-10 / 23:29:33
URL: http://mikazukichan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback