Love is in the game.

Följande inlägg handlar om relationer bland kända spelkaraktärer, varning för spoilers.
TIDUS OCH YUNA, FINAL FANTASY X.
Tidus och Yuna kommer inte bara från olika världar, utan Tidus är även en drömkaraktär från en länge utdöd civilation som inte borde existera i Yunas värld. Mellan Yunas självmordsuppdrag och Tidus hoppande mellan verklighet och drömmar så brinner deras kärlek starkt. Det är nästan som att deras kärlekshistoria får Final Fantasy storyn låta vettig. Dessutom, grät du inte i slutet av spelet så har du ett väldigt kallt hjärta. Antagligen är du ganska död inombords.
 
MARIO OCH PEACH, MARIOSPELEN.
Den obestridda balkungen och baldrottningen, Mario och Peach, har varit kära sedan de första gången dök upp som Jumpman och Pauline i  arkadspelet Donkey Kong från 1981. Men sedan deras officiella debut i Super Mario Bros har paret medverkat tillsammans i ett dussintals spel. Men en sak som aldrig ändras är att rörmokaren och prinsessan alltid har ögonen för varandra.
 
LINK OCH ZELDA, THE LEGEND OF ZELDA.
Under de mer än tio LOZ-spelen där paret verkar vara tillsammans, är de inte alltid älskare. Men i Ocarina of Time spänns deras kärlek över en barndomsvänskap som blir en save-the-girl plot. Men efter att de besegrat skurken bestämmer Zelda sig för att använda sin makt till att spola tillbaka tiden med sju år för att ångra den onda kungens förstörelsen samt hennes och Links äventyr tillsammans.
 
MASTER CHIEF OCH CORTANA, HALO 4.
Spelet visar inga öppna känslor som de två karaktärerna har för varandra, men i Halo 4 när Cortana-programmet når sitt slut i sin funktionella livslängd, släpper Master Chief alla sina plikter för att rädda Cortana, men misslyckas. Cortana använder sin sista styrka för att forma sig till en konstuktion av hårt ljus för att få röra vid Master Chief en första, och sista gång.
 
WANDER OCH MONO, SHADOW OF THE COLOSSUS.
I spelets början svär Wander en mystisk enhet att han ska göra vad som helst för att föra den redan döda Mono till livet. Wander besegrar de massiva kalosser och i början verkar detta ge tillbaka livet till Mono. Färgen på hennes kinder samt hennes röst i Wanders huvud kommer tillbaka. Men kolosser innehåller en makt som sakta korrumperar Wander kropp även när den läker Monos och det slutar med att Mono vaknar ensam och instängd i ett främmande slott.
 
GORDON FREEMAN OCH ALYX VANCE, HALF LIFE.
Att slåss mot inkräktare bortom vår värld låter inte som den bästa tid, men detta är början på en stark vänskap mellan den teoretiska fysikern Gordon Freeman och hackern Alyx Vance som under loppet av två spel utvecklas till något mycket mer. Gordon medger aldrig själv att det brinner en het glöd mellan paret, men enligt alla andra i Half Life-universumet vet man att de håller på med något hetare än lava när de inte skjuter ner soldater. I Half Life 2 - Episode 2 hör man till och med Alyx far fråga om han kommer få barnbarn.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback